Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Duitsland voor u.
EasyTerra Autohuur Duitsland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Duitsland
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (Duitsland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is februari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is februari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is mei de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Duitsland) is juli de voordeligste maand om een bestelbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen
Duitsland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 653 ophaallocaties in Duitsland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
Duitsland biedt toeristen vele mogelijkheden. Het landschap is gevarieerd en nodigt uit voor mooie, lange wandelingen. U kunt kleine en traditionele dorpjes bezoeken, oude kloosters en burchten bewonderen of een tocht maken over de rivier. Er zijn volop mogelijkheden om actief bezig te zijn: de autosport is kenmerkend voor het land, in het zuiden kunnen bergen beklommen worden en ook vindt u overal tennisbanen en voetbalclubs. Verder beschikt Duitsland over bruisende steden met leuke en hippe kroegen en veel winkelstraten.
Het huidige Duitsland werd vanaf het begin van de jaartelling bevolkt door Germaanse stammen. De Germanen wisten de Romeinen - die grote delen van het land bezetten - te verslaan. Na de val van het Romeinse Rijk kwamen de Franken in Europa aan de macht. Duitsland werd aan het Frankische Rijk toegevoegd. Karel de Grote, de keizer van het Frankische Rijk, stierf en zijn zonen kregen elk een deel van het rijk toe bedeeld (in 843 na Chr.). Het was Lodewijk de Duitser die het oostelijk deel van het rijk kreeg. Pas in de vijftiende eeuw kreeg dit gebied de naam Duitsland.
De zestiende eeuw was de eeuw van de reformatie. Onder leiding van Maarten Luther werd de Gereformeerde Kerk gevormd. Maarten Luther verzette zich tegen het pauselijk gezag en streefde verschillende sociale hervormingen na. Er ontstond een scheiding tussen de katholieken en de protestanten. De strijd leidde uiteindelijk tot de Dertigjarige Oorlog. Hoewel het in principe een godsdienststrijd was, liep het uit tot een Europees conflict tussen Duitsland, Frankrijk, Zweden en Spanje. In 1648 werd de Vrede van Westfalen gesloten. In Duitsland werden naast het katholicisme ook het lutheranisme en calvinisme als geloof erkend. Het keizerschap stelde vanaf dat moment niet veel meer voor; regionale vorsten kregen vrijwel gelijke rechten.
In 1789 vond in Frankrijk de Franse Revolutie plaats. De monarchie werd vervangen door een republiek. Napoleon Bonaparte nam de macht over in Frankrijk en wist grote delen van het huidige Europa te veroveren. Ook Duitsland werd door de Fransen in beslag genomen. In 1810 behoorden - op Oostenrijk en Pruisen na – alle Duitse staten tot de Rijnbond (waarover Napoleon de macht had). Na een nederlaag van Napoleon vormden Pruisen en de overige Duitse staten samen de Duitse Bond. In 1870 brak de Frans-Duitse Oorlog uit. Duitsland won en vormde het Duitse Keizerrijk onder leiding van de Pruisen.
Internationale spanningen zorgden ervoor dat in 1914 de Eerste Wereldoorlog uit brak. Duitsland werd in 1918 door de Geallieerden verslagen. Het land was erg afgezwakt en er was sprake van sociale onrust en een economische crisis. De enorme chaos in het land bood radicale groeperingen de kans zich nadrukkelijker te manifesteren. In 1932 werd de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) van Adolf Hitler de grootste partij. Een jaar later werd Hitler rijkskanselier en verbood alle andere politieke partijen.
Hitler wilde het Duitse Rijk uitbreiden en dit leidde in 1939 tot de Tweede Wereldoorlog. Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie keerden zich na 1941 gezamenlijk tegen Duitsland. In 1945 eindigde de oorlog; Duitsland verloor en Hitler pleegde zelfmoord. De Geallieerden verdeelden Duitsland in twee staten: in het westen de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) en in het oosten de Duitse Democratische Republiek (DDR). De BRD werd gevormd naar het westerse democratische model terwijl de DDR – net als de Sovjet-Unie – communistisch was. De BRD kende meer welvaart dan de communistische DDR en veel inwoners vluchtten van Oost- naar West-Berlijn. Om dit te voorkomen, werd de Berlijnse Muur gebouwd die de twee staten van elkaar scheidden (1948).
Na de Koude Oorlog werd de Berlijnse Muur afgebroken. Ondanks dat Duitsland opnieuw één natie was, bestonden er grote verschillen tussen de welvaart in het westen en het oosten. Vandaag de dag zijn die verschillen nog steeds merkbaar; de voormalige DDR blijft op economisch en sociaal gebied achterlopen op de voormalige BRD. De BRD trad in 1955 toe tot de NAVO. Na de hereniging van de twee staten is Duitsland lid gebleven, ondanks het wantrouwen van de leden van de NAVO. Duitsland is ook lid geworden van de EU en het land heeft in 2002 de euro als nationale munteenheid ingevoerd.
Duitsland heeft ongeveer 82,5 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid is erg hoog: Duitsland komt op een vierde plaats (na België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk) van de meest dichtbevolkte landen van Europa. Een zeer groot deel van de inwoners (bijna 90%) woont in stedelijke gebieden. Vooral het Ruhrgebied heeft een hoog inwoneraantal (ongeveer 11 miljoen). Ook de steden Berlijn, Hamburg en München zijn populair.
Er wonen ongeveer 7,5 miljoen buitenlanders in Duitsland. In de jaren zestig en zeventig zijn veel mensen als gastarbeiders naar Duitsland gekomen. Ook telt de allochtone bevolking veel vluchtelingen. Het grootste percentage buitenlanders is Turks (30%). Verder leven er onder andere Joegoslaven, Italianen, Russen, Grieken, Polen, Denen en Kroaten.
Duitsland kent vrijheid van godsdienst. Ongeveer 38% van de bevolking is protestants en ongeveer 34% is rooms-katholiek. De meeste protestanten wonen in het noorden van Duitsland; de meeste rooms-katholieken leven in het zuiden en westen. Verder zijn er ongeveer 3,3 miljoen moslims en ook is er een kleine joodse minderheid. De meeste joden wonen in Berlijn. Veel mensen die in de voormalige DDR leven, zijn niet gelovig.
De officiële taal is Duits en wordt door vrijwel alle inwoners gesproken. De Duitse taal kent verschillende dialecten. Denen (die in Sleeswijk wonen) spreken geen Duits. Ook wonen er Friezen in Duitsland die hun eigen taal zijn blijven spreken. De Duitse taal is verwant aan verscheidene talen zoals de Scandinavische talen, het Nederlands, Vlaams en Engels.
In 1949 werd er een grondwet afgekondigd waarin verklaard werd dat Duitsland een democratisch-parlementaire bondsstaat was. Duitsland bestaat uit zestien deelstaten die elk hun eigen bevoegdheden hebben. Die deelstaten zijn: Baden-Württemberg, Beieren, Berlijn, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Voor-Pommeren, Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen, Rijnland-Palts, Saarland, Saksen, Saksen-Anhalt, Sleeswijk-Holstein en Thüringen.
De Bondsstaat heeft de uiteindelijke macht in handen. De president is het hoofd van de staat en wordt elke vijf jaar gekozen door de Bondsstaat en de regeringen van de deelstaten. De macht van de president is beperkt; hij vervult voornamelijk een representatieve rol. De president is Horst Köhler (sinds 2004). Hij is lid van de CDU (Christelijk Democratische Unie van Duitsland). De CDU is een conservatieve, centrumrechtse partij.
De Bondsstaat bestaat uit de Bondsdag en de Bondsraad. De Bondsdag is het Duitse parlement en heeft meer dan 670 leden. Zij hebben de wetgevende macht in handen. Om de vier jaar zijn er verkiezingen voor de Bondsdag. Alle Duitsers van achttien jaar en ouder mogen stemmen. De Bondsraad telt 69 leden. Dit zijn de vertegenwoordigers van de regeringen van de deelstaten. De Bondsraad mag wetten afkeuren die aangenomen zijn door de Bondsdag. Aan het hoofd van de regering staat de bondskanselier. Deze wordt benoemd door de president en heeft de bevoegdheid om de richtlijnen van de politiek vast te stellen.
Angela Merkel is sinds 2005 bondskanselier van Duitsland. Ze is de eerste vrouwelijk bondskanselier van het land.
De rechterlijke macht is in handen van het Duitse gerechtshof: het Bundesverfassungsgericht. De ene helft van de leden van het gerechtshof wordt gekozen door de Bondsdag, de andere helft wordt gekozen door de Bondsraad. Het Bundesverfassungsgericht waakt over de grondwet.
Ondanks de chaos na de Tweede Wereldoorlog wist Duitsland in 2004 een derde plaats te veroveren in de wereldrangorde van de grootste economieën. De laatste jaren is de economie echter niet gegroeid. Er is sprake van vergrijzing waardoor de beroepsbevolking afneemt. Ook heeft Duitsland te kampen met een hoog werkloosheidspercentage. De lasten van de sociale zekerheid voor werkenden lopen daardoor hoog op. Oost-Duitsland loopt nog steeds achter op West-Duitsland. Er wordt jaarlijks veel geld besteed aan de ontwikkeling van de economie in het oosten. Toch lijkt het de goede kant op te gaan met Duitsland.
De dienstverlening is de sector met het grootste aandeel in het BBP. De agrarische sector heeft nog maar een kleine bijdrage. De meeste landbouwbedrijven zijn eenmanszaken. De productie is vooral bestemd voor binnenlandse verkoop. De auto-industrie is de belangrijkste exportsector van Duitsland. In Europa is Duitsland de belangrijkste producten van personenauto’s. Verder exporteert het land veel machines en onderdelen, chemicaliën, metalen, voedingsmiddelen en textiel. De zware industrieën zijn gevestigd in het Ruhrgebied.
De westelijke EU-landen zijn de belangrijkste handelspartners van Duitsland. Zo exporteert het land veel producten naar Frankrijk, Nederland, Italië, België en Luxemburg. Buiten de Europese Unie zijn ook de Verenigde Staten en Japan belangrijk voor de handel. De handel met landen uit Midden- en Oost-Europa neemt de laatste jaren toe. Duitsland importeert veel voedingsmiddelen, aardolie en aardgas.
De toeristensector is ook gegroeid. Duitsland is tegenwoordig een populaire vakantiebestemming. De toeristen zijn vooral afkomstig uit Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Beieren is echt een toeristenpleister. Dit gebied is dan ook ideaal voor de wintersport. Verder trekt Berlijn enorm veel toeristen en ook Sauerland, Thüringen en het Zwarte Woud zijn populaire bestemmingen.
De munteenheid van Duitsland was vroeger de Duitse Mark. Sinds januari 2002 is de euro de nationale munteenheid. Deze heeft een vaste waarde van 1,96 Duitse mark per euro.
Duitsland ligt in Midden-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 357 duizend km². Door de centrale positie grenst Duitsland aan veel verschillende landen: in het noorden grenst het land aan Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Zwitserland en Oostenrijk en in het westen aan de Benelux en Frankrijk. De landsgrenzen bedragen in totaal 3618 km. Verder grenst het land zowel aan de Noordzee als de Oostzee.
Duitsland is een relatief groot land en het landschap is dan ook gevarieerd. Het noorden van het land bestaat vooral uit laagvlaktes. Deze vlaktes bestaan zowel uit vruchtbare leemgronden als uit minder vruchtbare zandgronden. Het noorden en zuiden worden door het middelgebergte van elkaar gescheiden. In dit gebied hebben rivieren diepe dalen achter gelaten. De hellingen worden gebruikt voor de wijnbouw. Het zuiden van Duitsland bestaat uit hooggebergte en gaat over in de Alpen. De Zugspitze in de Beierse Alpen is de hoogste berg van Duitsland (2962 meter).
Het grootste meer is de Bodensee in het zuiden van het land. Dit meer heeft een oppervlakte van 570 km². Er lopen verschillende grote rivieren door Duitsland. De Rijn, de Elbe en de Weser stromen naar de Noordzee. De Donau mondt uit in de Zwarte Zee.
Duitsland kent een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de winters koel zijn en de zomers zacht. Gedurende het hele jaar valt veel neerslag. De koudste maand van het jaar is januari. In deze maand kan de temperatuur dalen tot zes graden onder nul. Met temperaturen van 17-20 graden Celsius is juli de warmste maand. In het voorjaar en zomers zorgen warme föhnwinden (droge valwinden) ervoor dat de temperatuur zo nu en dan (binnen een paar uur!) hoog op kan lopen. In de laagvlaktes in het noorden valt de minste neerslag. Naarmate het gebergte hoger wordt, neemt de neerslag toe. In deze gebieden zijn de zomers warmer en de winters kouder.
De kwaliteit van de infrastructuur in Duitsland is erg hoog. Vooral in het westen zijn de spoorwegen en autowegen goed ontwikkeld. Bijna 78% van het goederentransport gaat over de weg. De Duitse snelwegen zijn overal bekend geworden; op veel trajecten gelden geen maximumsnelheden. Wel wordt er een snelheid van 130 km/h geadviseerd.
Het spoorwegennet van Duitsland is uitgebreid en goed georganiseerd. De westerse en oosterse transportondernemingen zijn in 1994 geprivatiseerd en samengevoegd tot de Deutsche Bahn AG. Naast het personenvervoer geschiedt ook een deel van het goederentransport per trein. Er zijn verschillende trajecten tussen grote steden waarover hogesnelheidstreinen rijden. Zo zijn de plaatsen Frankfurt, Hannover, Würzburg, Mannheim, Stuttgart, München en Berlijn met elkaar verbonden. Vooral voor zakenmensen is de hogesnelheidstrein een ideaal vervoersmiddel om snel van de ene stad naar de andere te reizen.
Een deel van het goederentransport (20%) gaat over water. Voorbeelden van producten die over water vervoerd worden, zijn aarde, stenen en steenkool. Er zijn kanalen aangelegd die de verschillende rivieren met elkaar verbinden. De binnenvaart is vooral op de Rijn erg druk. Belangrijke havens voor de binnenvaart zijn Duisburg, Keulen, Hamburg en Mannheim. Internationale handelsproducten worden ook over zee vervoerd. Vanuit grote zeehavens (zoals Hamburg, Wilhelmshaven, Bremen/Bremerhaven, Lübeck en Rostock) vertrekken schepen naar landen als Groot-Brittannië, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Nederland.
Het luchtverkeer van en naar Duitsland is de laatste jaren sterk toegenomen. Er zijn zestien internationale luchthavens. De luchthaven van Frankfurt am Main (Frankfurt Flughafen) is vooral erg belangrijk voor Duitsland; op Londen-Heathrow na is deze luchthaven de grootste van Europa. Ook de luchthavens van München en Düsseldorf zijn erg groot. Daarna volgen de vliegvelden in Hamburg, Keulen/Bonn Berlijn en Stuttgart. De grootste Duitse vliegmaatschappij is de Deutsche Lufthansa AG.
Duitsland heeft een tijdzone van GMT +1. In de zomer (van april tot en met oktober) wordt de klok een uur vooruit gezet. Daardoor blijft het ’s avonds langer licht in de zomer.
De Duitse keuken is veelzijdig. De maaltijden zijn stevig en liggen soms zwaar op de maag. Er wordt veel vlees gegeten: braadworst, geroosterd varkensvlees, rosbief, etc. Ook staan er vaak gebakken aardappelen en soepen op het menu. Een traditionele Duitse salade is de Kartoffelsalat: een aardappelsalade met komkommer, mayonaise en ui. Een bekende Duitse lekkernij is de Berliner Bol (gemaakt van gefrituurd gistdeeg).
Duitsers zijn echte bierdrinkers. Er zijn verschillende biermerken die overal in Duitsland gedronken worden (bijvoorbeeld Warsteiner en Bitburger). In cafés worden vaak ook lokale biersoorten getapt. Nordhrein-Westfalen is het gebied waar het meeste bier gedronken wordt. Verder drinkt de Duitse bevolking veel koffie en veel water.
Naast traditionele restaurants zijn er voldoende restaurants met een buitenlandse keuken (zoals Turks, Italiaans, Grieks of Chinees). De restaurants in Duitsland openen vaak rond 18 uur. Zelf eten Duitsers pas rond 20 uur. Duitse restaurants zijn over het algemeen niet duur. Het is gebruikelijk om een kleine fooi achter te laten.
Duitsland is goed ingespeeld op de vele toeristen die het land jaarlijks bezoeken. Er zijn dan ook veel verschillende mogelijkheden om in Duitsland te verblijven. Er zijn hotels, B&B’s, appartementjes en pensions. Ook zijn er (vooral in de grote steden) jeugdherbergen om goedkoop te kunnen overnachten. Verder zijn er veel vakantieparken waar huisjes gehuurd kunnen worden of waar men kan kamperen. Door het hele land zijn grote en kleinere campings te vinden. Vaak zijn deze campings zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.
Voor meer informatie over Duitsland raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.