Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Frankrijk voor u.
EasyTerra Autohuur Frankrijk is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Frankrijk
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is april de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is oktober de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is oktober de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is oktober de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is oktober de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Frankrijk) is april de voordeligste maand om een bestelbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen
Frankrijk ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 709 ophaallocaties in Frankrijk. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
Frankrijk is een groot en prachtig land in West-Europa. Ieder jaar trekken dan ook miljoenen toeristen naar Frankrijk om te genieten van de bossen, het strand, Franse kunst en mode, heerlijke gerechten en aangename temperaturen. De lange geschiedenis van het land is goed bewaard gebleven waardoor er veel oude kastelen, burchten en kerken te bezoeken zijn. Frankrijk behoort tot een van de grootste economieën ter wereld.
De eerste bewoners van het huidige Frankrijk waren Keltische stammen, de Galliërs. Zij trokken rond 2500 voor Christus naar Frankrijk. Vanaf 125 voor Christus waren de Romeinen dominant. Zij veroverden Gallië (Keltenland) en het land werd overheerst door de Romeinse keizer Julius Caesar. In 486 werden de Romeinen definitief verslagen door de Franken onder leiding van de koning Clovis. De verschillende Frankische stammen werden verenigd tot één rijk: Frankrijk. Karel de Grote was koning der Franken van 771 tot aan zijn dood in 814. In die jaren heeft hij een groot deel van West-Europa veroverd. In 911 zag Frankrijk zich gedwongen een deel van het land aan de Noormannen af te staan: Normandië. Alleen op deze manier kon er een einde gemaakt worden aan hun aanvallen.
In 1337 begon de oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Deze oorlog staat bekend als de Honderdjarige Oorlog. In feite duurde de oorlog iets langer, namelijk tot 1453. De Engelse koning Edward III claimde de Franse troon. Het nationale bewustzijn van de Fransen begon zich te ontwikkelen toen een boerenmeisje met een leger de Engelsen in Orléans (1429) en andere plaatsen wist te verslaan. Dit meisje, Jeanne d’Arc, werd ‘de maagd van Orléans’ genoemd. Het Engelse leger verzwakte op verschillende plaatsen en uiteindelijk dreef Koning Charles VIII de Engelsen terug tot aan Calais. De Fransen zegevierden.
Het eind van de zestiende eeuw stond in het teken van de opkomst van de protestanten (Hugenoten). Dit leidde tot oorlogen tussen de protestanten en katholieken. In 1589 bekeerde de protestantse Koning Henri IV zich wijselijk tot het katholicisme. Hij bracht een einde aan de religieoorlogen door religieuze en politieke rechten aan de protestanten (Hugenoten) toe te kennen. Extravagantie en macht zijn karakteristieken die behoorden tot de Franse monarchie gedurende de zeventiende eeuw. De Franse koning Louis (Lodewijk) XIV, ook wel de ‘Zonnekoning’ genoemd, was dominant binnen heel Europa. Hij breidde het kasteel van Versailles uit tot een prachtig en gigantisch bouwwerk. Koning Louis XIV had absolute macht.
In de achttiende eeuw ging men het absolute regime in twijfel trekken. De Fransen wilden meer gelijkheid. Men wilde een liberale samenleving met vrije handel, gelijke rechten en afschaffing van het klassensysteem. Op 14 juli 1789 werd de Bastille, de staatsgevangenis van Parijs, bestormd. De Franse revolutie was begonnen. Op 26 augustus 1789 werd de ‘Declaratie van de Rechten van de Mens’ uitgeroepen. Deze verklaring omvatte de volgende principes: Liberté (vrijheid), Egalité (gelijkheid) en Fraternité (broederschap). Het klassensysteem was ten einde en de koning werd vermoord. In 1792 werd het land officieel een republiek. In 1799 kwam de revolutie ten einde. Napoleon Bonaparte greep de macht en kroonde zichzelf tot eerste consul. In 1804 kroonde hij zichzelf tot Keizer Napoleon. Hij was alleenheerser en faalde in het uitbreiden van het Franse Rijk. De monarchie was echter wel hersteld.
Pas in 1871 werd het land opnieuw een republiek. Het einde van de negentiende eeuw stond in het teken van de Industriële Revolutie. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze revolutie was de bouw van de Eiffeltoren in 1889. In 1914 vielen de Duitsers Frankrijk binnen; dit betekende het begin van WO I. Duitsland verloor deze oorlog. Ook tijdens WO II werden delen van Frankrijk door Duitsland bezet. In 1944 vielen de geallieerden Frankrijk binnen en bevrijdden het land. De geallieerden werden hierbij geholpen door de Franse generaal Charles de Gaulle. De naoorlogse periode betekende voor Frankrijk technologische ontwikkeling en de opkomst van de consumptiemaatschappij.
De jaren vijftig stonden in het teken van opstanden in de Franse koloniën en in Frankrijk zelf. Politiek gezien was Frankrijk erg zwak. President Coty kon een militaire staatsgreep voorkomen door Charles de Gaulle tot premier te benoemen. In 1959 werd de Gaulle president van de Vijfde Republiek. Hij wilde dat Europa een groot, verenigd gebied werd.
Na Georges Pompidou en Valérie Giscard d’Estaing werd in 1981 de socialistische François Mitterand president van Frankrijk. De parlementsverkiezingen in 1986 hadden tot gevolg dat de socialistische president moest samenwerken met de conservatieve premier Jacques Chirac. Later werd Chirac president en in 2002 werd hij gekozen voor een tweede ambtstermijn.
Eind twintigste eeuw werd er hevig geprotesteerd tegen de Franse kernproeven. Het land werd geboycot en op andere manieren onder druk gezet. Dit heeft wel gewerkt; Frankrijk luistert nu naar de internationale politiek.
Frankrijk heeft een inwoneraantal van ruim 63 miljoen. Op twee landen na heeft Frankrijk het hoogste bevolkingsaantal van Europa. Deze inwoners stammen niet van dezelfde voorouders af. Er leven afstammelingen van de Kelten, de Germanen, de Noormannen en de Catalanen. Sinds de negentiende eeuw zijn er veel nieuwe populaties in Frankrijk bij gekomen: Belgen, Italianen, Spanjaarden, Portugezen, Polen Joden, Arabieren, Berbers, Afrikanen en Chinezen. Het is dus een land met een grote diversiteit aan inwoners.
Frans is de enige officiële taal in Frankrijk. Dit betekent niet dat Frans de enige taal is die in het land gesproken wordt. Er zijn verscheidene regionale talen. Minderheden spreken Bretons (in Bretagne), Occitaans (in het zuiden), Baskisch (in de westelijke Pyreneeën), Duits (Elzas-Lotharingen), Catalaans (Roussillon), Italiaans (rond Nice) en Corsicaans (op Corsica). Ook de immigranten hebben ervoor gezorgd dat er veel verschillende talen gesproken worden (bijvoorbeeld Chinees, Afrikaans en Arabisch).
Van oorsprong is Frankrijk een rooms-katholiek land. Nog steeds is ongeveer 80% van de bevolking rooms-katholiek. Sinds de jaren zeventig is Frankrijk een seculair land: vrijheid van religie is een constitutioneel recht. Als gevolg van de immigratie leven er ook veel moslims in Frankrijk. Verder zijn minderheden protestants, joods en Armeens-christelijk.
Fransen staan bekend om hun vaderlandsliefde. De Fransen doen hun best om hun cultuur te verspreiden. De Franse taal speelt daarbij een belangrijke rol. Verschillende elementen uit de Franse cultuur zijn wereldwijd bekend geworden. Voorbeelden hiervan zijn de Franse bouwstijl (Gotische kerken en kathedralen), de ideeën van Franse schrijvers en filosofen uit de Verlichting en kunststromingen zoals de Romantiek en Art Deco. Op het sportgebied zijn de Fransen vooral bekend geworden met het wielrennen, voetbal en jeu de boules. Het onderwijs in Frankrijk is van hoge kwaliteit. Fransen zijn gastvrij, vriendelijk en trots op hun land.
Frankrijk is een republiek. Het land heeft een president die om de vijf jaar gekozen wordt. De president benoemt de minister-president en de regering. Hij heeft zeggenschap over de strijdkrachten en kan verdragen sluiten. De president is zowel staatshoofd als regeringsleider en heeft dus relatief veel macht. De huidige president van Frankrijk is Nicolas Sarkozy. Hij is een aanhanger van de vroegere president de Gaulle. De minister-president is Fancois Fillon.
Het parlement bestaat uit twee kamers: de Assemblée (met 577 leden) en de Senaat (met 331 leden). Leden van de Assemblée worden een maal in de vijf jaar gekozen door middel van stemmingen in kiesdistricten. Leden van de Senaat worden meestal gekozen door verschillende raden: algemene, departementale en gemeentelijke raden. Frankrijk is verdeeld in departementen. Clusters van departementen vormen de verschillende regio’s. De regio’s worden vanuit Parijs centraal bestuurd.
Frankrijk is altijd een van de koplopers geweest bij de totstandkoming van de Europese Unie. Voor president Chirac was het dan ook een enorme tegenvaller dat de Franse bevolking tijdens een nationaal referendum in 2005 de Europese Grondwet heeft afgewezen.
In Frankrijk mag je stemmen vanaf 18 jaar. Vrouwen mogen pas stemmen sinds 1944. Sinds dertig jaar domineren twee tegengestelde partijen de Franse politiek. Het gaat hier om de linkse ‘Franse Socialisten Partij’ en het rechtse ‘Front Nationaal’.
Huidige agendapunten van de Franse politiek zijn de werkloosheid (onder jongeren), de immigratie van voornamelijk moslim-allochtonen, het terrorisme en de buitenlandse politiek. Een beladen punt van de buitenlandse politiek is de oorlog in Irak. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn Irak binnengevallen. Frankrijk en Duitsland waren hier fel op tegen.
Frankrijk is een van de grootste economieën van de wereld. Het land is lid van de G8 (Group of Eight) en behoort dus tot een van de leidende naties op industrieel gebied. De landbouw speelt een grote rol voor de Franse economie. De grote stukken vruchtbare grond waar Frankrijk over beschikt, de toepassing van moderne technologie én de subsidies van de EU zorgen ervoor dat dit land de grootste producent van landbouwproducten van de EU is.
Belangrijke exportproducten zijn vlees, zuivel en granen. Ook wijn is een zeer belangrijk exportproduct: Frankrijk is de grootste wijnexporteur van de wereld. Verder zijn machines, chemische producten, metalen, auto’s, vliegtuigen en elektrische apparatuur belangrijke industrieën van Frankrijk. Het land importeert ruwe olie, machines en apparatuur, voedsel, chemische producten en ijzer- en staalproducten. Frankrijk is voor een groot deel zelfvoorzienend in haar energiebehoefte.
Frankrijk heeft veel belangrijke industriesteden, verspreid over het hele land: Metz en Straatsburg (noordoosten), Roubaix en Rijsel (noorden), Lyon en Grenoble (zuidoosten), Marseille, Toulouse, Nice en Nîmes (zuiden) en Bordeaux en Nantes (westen). Tot slot is natuurlijk Parijs ook onmisbaar voor de industrie. Deze stad is bekend om zijn luxegoederen: parfum, haute couture, sieraden en juwelen. Frankrijk handelt vooral met de EU, Verenigde Staten, China en Japan.
Naast industrie en landbouw is de toeristensector ook erg belangrijk voor de Franse economie. Jaarlijks komen er soms wel 90 miljoen toeristen het prachtige Franse land bezoeken. De toeristen zijn voornamelijk te vinden in de culturele steden, de plaatsen aan zee en de landelijke gebieden. Het toerisme zorgt voor goede inkomsten en veel werkgelegenheid.
Sinds 1999 is de euro het wettige betaalmiddel in Frankrijk.
Frankrijk ligt in West-Europa. Buurlanden zijn België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Monaco, Andorra en Spanje. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee De totale oppervlakte van het land is 543.965 vierkante kilometer. Het eiland Corsica in de Middellandse Zee hoort ook bij Frankrijk. Het is het meeste zuidelijke deel van het land.
Frankrijk heeft een grote diversiteit aan landschappen. In het oosten en zuiden van het land bevinden zich de gebergten. Ongeveer een kwart van de Franse oppervlakte bestaat uit gebergten. In het midden en zuiden van Frankrijk bevindt zich het Centraal Massief: een hooggelegen gebied bestaande uit bergen en plateaus. De Pyreneeën in het zuiden en de Alpen en Jura in het oosten zijn jonge gebergten. In de Alpen ligt de Mont Blanc. Deze berg van 4810 meter is het hoogste punt van West-Europa.
De totale kustlijn van Frankrijk bedraagt 3,427 kilometer. De kusten zijn erg gevarieerd. In de buurt van de gebergten bestaat het kustgebied meestal uit rotsgrond. Op andere plaatsen vindt men ook wel duinkusten met zandgrond.
Frankrijk heeft een uitgebreid rivierennetwerk. De belangrijkste rivieren zijn de Loire (1006 kilometer), de Rhone, de Garonne, Rijn en de Seine. In het Rhonedal bevindt zich het laagste punt van Frankrijk te vinden, namelijk -2 meter.
Het klimaat is in Frankrijk al bijna net zo gevarieerd als het landschap en de inwoners. Frankrijk heeft drie klimaatzones. Dit komt door de invloed van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en door de aanwezigheid van verschillende gebergten. In het grootste gedeelte van het land heerst een vochtig zeeklimaat. Dit betekent koele winters en milde zomers. De zuidkust van Frankrijk kent een Middellandse Zeeklimaat met hete zomers en milde winters. Dit is dan ook het gebied waar ’s zomers veel toeristen heentrekken om te genieten van het zonnetje. In de berggebieden heerst een landklimaat. De invloed van de Atlantische Oceaan is hier klein. De winters zijn hier dan ook koud en de zomers zijn warm.
Het treinnetwerk van Frankrijk is voor het grootste deel in handen van de overheid. De nationale spoorwegmaatschappij heet Société Nationale des Chemins de fer Français (SNCF). Dit netwerk richt zich hoofdzakelijk op de hoofdstad Parijs en is snel en efficiënt. Frankrijk beschikt ook over hogesnelheidstreinen: Train à Grande Vitesse (TGV). Deze treinen vervoeren u met een snelheid van 300 kilometer per uur vanuit Parijs naar andere grote steden. Voor sneltreinen als de TGV moet u vooraf reserveren. Normale treinkaartjes zijn te koop bij het reisbureau of aan de loketten op het station. In de grote steden is het ook nog mogelijk om met de metro te reizen. Dit is een snelle en goedkope manier van vervoer in een grote, drukke stad.
Frankrijk is door middel van de Kanaaltunnel verbonden met Engeland. Er rijdt een snelle trein door de 50 kilometer lange tunnel waar ook (vracht)auto’s op vervoerd kunnen worden. De trein vertrekt vanuit Calais en stopt in het Britse Folkestone en Londen.
Reizen per bus is niet gebruikelijk en niet erg aangenaam in Frankrijk. Bussen rijden voornamelijk in de stedelijke gebieden. Een busreis is vooral efficiënt als u een relatief korte afstand af wilt leggen waarvan de route niet gedekt wordt door een spoordienst. Met de busmaatschappij Eurolines kunt u vanuit verschillende Nederlandse steden naar Frankrijk reizen.
Buiten de grote steden bent u aangewezen op eigen vervoer. Het Franse wegensysteem geeft toegang tot alle delen van het land. Het Franse wegennet omvat meer dan 8000 km aan snelwegen. Uitbreidingen staan alweer gepland. Op veel belangrijke wegen moet u tol betalen. Fransen rijden aan de rechterkant van de weg en de afstanden zijn in kilometers weergegeven. Om auto te mogen rijden moet u minimaal achttien jaar zijn en in bezit van een geldig rijbewijs.
Ook de vliegmaatschappijen zijn voor het grootste deel in handen van de overheid. Air France is één van grootste vliegtuigmaatschappijen ter wereld. Veel grote steden in Frankrijk beschikken over een luchthaven. Een belangrijk internationaal vliegveld van Frankrijk is Paris Orly Airport (ORY). Maatschappijen zoals American Airlines, British Airways en United Airlines vliegen van en naar dit vliegveld. Andere grote vliegvelden in Frankrijk zijn Paris Charles de Gaulle Airport (CDG), Paris Beauvais Airport (BVA), Bordeaux Merignac Airport (BOD), Lyon Saint Exupery Airport (LYS), Marseille Provence Airport (MRS), Nice Cote d'Azur Airport (NCE), Strasbourg International Airport (SXB) en Toulouse Blagnac Airport (TLS).
De Franse waterwegen vervoeren vooral de grote vrachten. Er zijn drie waterwegen die van groot belang zijn voor het goederentransport: de Rhone, de Seine (tussen Parijs en Le Havre) en de gekanaliseerde Moselle. Belangrijke havensteden zijn Bordeaux, Calais, Dunkerque, La Pallice, Le Havre, Marseille, Nantes, Parijs, Rouen en Strasbourg. Er worden in Frankrijk verschillende nieuwe waterwegen aangebouwd.
Frankrijk heeft een aantal specialiteiten waar de Franse keuken wereldberoemd mee geworden is. Vooral de Franse wijn en Franse kaas zijn erg bekend. Het land is niet voor niets ’s werelds grootste wijnproducent. Het land heeft meer dan tien belangrijke wijnstreken waar wijn van de beste kwaliteit gemaakt wordt. Wijnliefhebbers moeten zeker een van de vele Franse wijnproeverijen bezoeken. Frankrijk heeft wel 400 kaassoorten met een grote verscheidenheid in smaak en voorkomen. In het noorden van het land worden veel zuivelproducten gebruikt: kaas, room, boter, etc. Zuidelijker wordt de Franse keuken gekenmerkt door het gebruik van olijfolie, kruiden, paddestoelen, eendenvet en ganzenlever.
Er zijn veel chique restaurants waar u kennis kunt maken met de Franse “haute cuisine”. Haute cuisine onderscheidt zich van de “cuisine bourgeoise” (‘de keuken van de burgerstand’) door het gebruik van verse producten, bijzondere combinaties en fijne gerechten. Ook beschikt Frankrijk over vele gezellige bistro’s waar u eenvoudigere maaltijden kunt bestellen.
Frankrijk heeft een grote diversiteit aan accommodaties voor toeristen. Er zijn veel kampeergelegenheden met een verscheidenheid in prijs en kwaliteit. U kunt kiezen voor een kleine, eenvoudige camping bij een boerderij of voor een luxe camping met veel faciliteiten en voorzieningen. Door het hele land worden vakantiehuisjes en appartementen verhuurd. Hotels vindt u ook overal. Vooral in de grote steden is het aanbod groot. Verder zijn er ook mogelijkheden om in een Frans kasteel te overnachten. Dat is natuurlijke een unieke manier om te genieten van dit bijzondere land.
Frankrijk bevindt zich in de tijdzone GMT+1. Dit is dezelfde tijdzone als Nederland en België. Ook de winter- en zomertijd zijn gelijk.
Voor meer informatie over Frankrijk raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.