Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in België voor u.
EasyTerra Autohuur België is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in België
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is februari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is februari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is januari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is mei de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is november de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is juli de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (België) is januari de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld
België ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 38 ophaallocaties in België. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
België is een West-Europees land dat aan Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg grenst. Het land bevindt zich in het hart van Europa. België bestaat uit twee verschillende soorten gebieden; het Franstalige Wallonië en het Nederlandstalige Vlaanderen. Het land heeft zich na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld tot een welvarend land waarin de "hoofdstad" van de Europese Unie is gevestigd: Brussel.
België is niet altijd een eigen staat geweest. In de middeleeuwen werd het Romeinse Rijk verdeeld in verschillende staten. Het huidige België maakte deel uit van Frankrijk en het Duitse Rijk. Aan het eind van de achttiende eeuw kwam het huidige Wallonië in handen van de Fransen onder leiding van Napoleon. In 1815 werd Napoleon verslagen tijdens de slag om Waterloo. De vier toenmalige grootmachten, Engeland, Oostenrijk, Pruisen en Rusland, besloten het gebied dat nu de Benelux vormt weer samen te voegen zodat het een buffer vormde tegen eventuele Franse invasies. Dit rijk, Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, werd door de protestantse Koning Willem I van Oranje geleid.
Na een onafhankelijkheidsstrijd in 1830 werd België uitgeroepen tot een onafhankelijke constitutionele monarchie. Luxemburg bleef tot 1890 onderdeel van Nederland.
Tijdens WO I en II werd België door Duitsland bezet. Na WO II ontwikkelde België zich snel. De Benelux werd gevormd en België behoorde tot een van de grondleggers van de huidige Europese Unie. Deze periode staat verder bekend om de spanning tussen de Vlamingen (in het noorden) en de Walen (in het zuiden). Er werd een taalgrens tussen deze gebieden aangelegd. De Vlamingen waren Nederlandstalig en de Walen spraken Frans.
België is één van de dichtst bevolkte landen in Europa. Het land heeft 10,4 miljoen inwoners. In Vlaanderen wonen maar liefst zes miljoen inwoners. Zij zijn in en rond de steden Brussel, Antwerpen en Leuven gevestigd. In Wallonië wonen maar 3,4 miljoen mensen en in Brussel wonen 1 miljoen mensen. Het grootste deel van de inwoners van Wallonie woont in of rond de steden Bergen, Charleroi en Luik.
De meeste Belgen zijn Vlaams of Waals. Samen beslaan zij 85% van de bevolking. Andere etnische groeperingen uit Europa (Italianen, Fransen en Duitsers) vertegenwoordigen 11% van de bevolking. Een klein percentage (circa 3%) is afkomstig uit het Midden-Oosten. Het gaat hier onder andere om de landen Marokko, Algerije en Turkije.
De Nederlandse taal wordt gesproken door 60% van de Belgische bevolking. Ongeveer 40% spreekt Frans en enkele Belgen spreken Duits (minder dan 1%). In Brussel wordt voornamelijk Frans gesproken, ondanks dat deze stad officieel tweetalig is.
De bevolking is overwegend katholiek. Verder leven er veel islamieten (ca. 300.000), orthodoxen (ca. 80.000) en protestanten (ca. 60.000). Ongeveer 20% van alle Belgen is niet godsdienstig.
België staat bekend om fijne kunst en prachtige kastelen en monumenten. Festivals spelen een belangrijke rol in het culturele leven. Ook biedt het land veel mogelijkheden op het gebied van sport. De Belgische bevolking houdt dus wel van een potje voetbal of een mooie fietstocht. Verder is België het geboorteland van vele bekende stripverhalen, zoals ‘Kuifje’ en ‘Suske en Wiske’.
België is een constitutionele monarchie met een parlementaire democratie. De koning van België is Albert II. Hij is in principe de leider van het land, maar tegenwoordig bestaat deze erfelijke functie in de praktijk voornamelijk uit een ceremoniële functie. Het parlement wordt gevormd door een Kamer van Volksvertegenwoordigers en een Senaat. De federale overheid moet het vertrouwen krijgen van de Kamer van Afgevaardigden en wordt formeel door de koning aangewezen. De overheid wordt geleid door de premier. De premier van België is Guy Verhofstadt. De leden van het parlement worden elke vier jaar door middel van verkiezingen vastgesteld. De Belgische bevolking is verplicht om te stemmen tijdens verkiezingen. De verkiezingsopkomst is hierdoor in België enorm hoog in vergelijking met veel andere landen.
De politiek in België is complex te noemen. De politieke macht is verdeeld over de verschillende taalgemeenschappen. België heeft dan ook zeven parlementen en zes regeringen. Elke taalgemeenschap heeft zijn eigen regering met zijn eigen politieke partijen. De drie gewesten Vlaanderen, Wallonië en Brussel kennen een grote mate van autonomie. Er zijn ook unitaire politieke partijen in België. Dit zijn partijen die niet bij een bepaalde taalgemeenschap horen, maar het land als een eenheid beschouwen.
België heeft een centrale ligging in het centrum van Europa. Dit is erg gunstig voor de economie van het land. Industrie, handel, diensten en vervoer zijn daarom erg belangrijk. België kent een open economie en heeft een uitstekend transport- en infrastructuurnetwerk. Zo zijn er veel havens, kanalen, treinverbindingen en snelwegen. Dit uitgebreide transportnetwerk is nodig voor een goede samenwerking met andere landen.
De economie van België is dan ook gebaseerd op de handel met het buitenland. Voedsel, kleren, accessoires, textiel en ijzer zijn de meest geïmporteerde producten. De belangrijkste exportproducten zijn ijzer en staal, vervoersapparatuur, afgewerkte diamanten, textiel en aardolieproducten. De landen waar België de meeste handel mee voert, zijn Duitsland, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Verenigde Staten en Spanje.
Brussel is niet alleen de hoofdstad van België; het is ook de “Europese hoofdstad”. Het bestuurlijke centrum van de Europese Unie is namelijk in deze stad gevestigd. Dit brengt veel werkgelegenheid in de dienstensector met zich mee. Verder doet België goede investeringen in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat de gunstige economische positie behouden blijft.
De munteenheid in België is sinds 1999 de euro.
België beslaat een gebied van ruim 30.000 vierkante kilometer. Dit gebied bevat drie geologische regio’s: de kustvlakten in het noordwesten (Laag-België), het centrale plateau (Midden-België) en de Ardennen in het zuidoosten (Hoog-België). De totale kuststrook is 66,5 kilometer lang. De hele kuststrook grenst aan de Noordzee. De kustvlakten bestaan voornamelijk uit zandduinen en polders. Het centrale plateau is een langzaam stijgend gebied dat uit vruchtbare valleien bestaat. Daarnaast bevat dit gebied een vrij ruw landschap met grotten. De Ardennen is het dunst bevolkte en meest bosrijke gebied. Dit gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen, fietstochten, of andere activiteiten. Het hoogste punt van België is 694 meter hoog. Hier bevindt zich een hoge constructie (zes meter) die bereikbaar is met een trap: het Signaal van Botrange.
De belangrijkste rivieren in België zijn de Maas en de Schelde. Langs de rivieren liggen ingepolderde gebieden. Het land heeft namelijk regelmatig te maken met overstromingen.
In Laag-België, Midden-België en de polders heerst een maritiem klimaat met neerslag in alle seizoenen. Verder kent België ook een gematigd klimaat. Het land heeft zachte winters en in de zomer loopt de temperatuur niet erg hoog op. De gemiddelde temperatuur in januari is 3 graden Celsius; in juli is de gemiddelde temperatuur 18 graden Celsius. De gemiddelde neerslag in januari is 65 millimeter en in juli 78 millimeter.
De trein is een snel en betaalbaar vervoermiddel in België. Daarnaast kunt u per trein goed zowel de stedelijke als de landelijke gebieden bezoeken. Het spoorwegnetwerk is uitgebreid en van goede kwaliteit. Er zijn Intercity-treinen (IC) en interregionale treinen (IR). De afstanden in België zijn niet al te groot. Hierdoor kunt u hooguit een aantal uren in dezelfde richting reizen. Vanuit België vertrekken ook hogesnelheidstreinen. Zo zijn er TGV's die onder andere naar Parijs gaan.
Ook het busnetwerk in België is uitgebreid. TEC en De Lijn zijn de twee grote busmaatschappijen. TEC is actief in het zuidelijke Wallonië en De Lijn is actief in Vlaanderen. Verder kunt u in de kuststeden en de grote steden (Antwerpen, Gent en Brussel) ervoor kiezen om met de tram te reizen. Brussel heeft ook nog een metronetwerk.
Aangezien Belgie een vrij klein land is, zijn er niet veel binnenlandse vluchten. Natuurlijk is het vliegtuig wel zeer geschikt om vanuit een ander land België te bezoeken. De internationale luchthaven van Brussel is de belangrijkste luchthaven: Zaventem International Airport (BRU). Andere belangrijke vliegvelden zijn: Antwerpen International Airport (ANR), South Charleroi International Airport (CRL), Gent Airport (GNE), Knokke/Het Zoute Airport (KNO), Liège Airport (LGG) en Ostend- Bruges International Airport (OST).
België kent, zoals bijna alle landen aan zee, internationaal ferryvervoer. Vanuit Oostende kunt u met de ferry naar Engeland reizen. Vooral goederentransport is zeer gebruikelijk via het water. In Antwerpen en Gent bevinden zich de belangrijkste havens van België. De centrale ligging in Europa, de uitstekende infrastructuur die de haven met Europa verbindt en de goede waterweg om de haven aan te lopen, maken de haven in Antwerpen tot een van de grootste havens ter wereld.
In België rijdt men aan de rechterkant van de weg. Het is verplicht om een gordel te dragen. Daarnaast moet u goed oppassen dat u niet meer dan één biertje of ander alcoholisch drankje heeft gedronken. De regels met betrekking tot alcohol in het verkeer zijn namelijk streng. Neem ook de snelheidsregels in acht; er wordt veel gecontroleerd en de boetes zijn aanzienlijk. De afstanden en maximale snelheden worden in kilometers aangegeven.
De Belgische keuken is een combinatie van de Nederlandse en Franse keuken. Er wordt veel vlees en vis gegeten. België staat bekend om de verschillende bieren die er gebrouwen worden. Bier wordt dan ook vaak als ingrediënt aan een gerecht toegevoegd of gebruikt om vlees in te stoven. Er zijn maar liefst meer dan 400 soorten Belgisch bier. Een bekend Belgisch biertje is het Trappistenbier. Deze biersoort werd vroeger door de monniken vervaardigd. Verder staat het land bekend om de Vlaamse frieten. Andere beroemde Belgische lekkernijen zijn wafels en bonbons. De chocolade uit België kent men zelfs over de hele wereld.
Belgen houden van lekker eten en gezellig samen een biertje drinken. Overal in het land zijn dan ook genoeg restaurants en cafés te vinden. Restaurants variëren in luxe en prijs. In toeristische plaatsen kunt u op elk moment van de dag genieten van een warme maaltijd. Een fooi in een restaurant wordt op prijs gesteld: tien procent is gebruikelijk.
U heeft als toerist in België volop keuze uit verschillende soorten accommodaties. Hotels vindt u verspreid over het hele land. Vooral in en rond de grote steden is het aanbod van hotels erg groot. Het gaat hier niet alleen om luxe viersterren hotels, maar ook liefhebbers van een knus, goedkoper hotel zullen voldoende geschikte slaapgelegenheden vinden. Verder biedt het land de mogelijkheid om vakantiehuisjes te huren of te kamperen. Avonturiers kunnen dus met een tentje de Ardennen intrekken om daar op een camping te overnachten. Tot slot is het ook mogelijk om te overnachten in een mooi Belgisch kasteel. Op die manier kunt u in stijl de Belgische sfeer proeven en genieten van de mooie omgeving.
Voor meer informatie over België raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.