Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Malta voor u.
EasyTerra Autohuur Malta is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Malta
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (Malta) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is november de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is januari de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is februari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is februari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Malta) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Malta ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 28 ophaallocaties in Malta. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
Het eiland Malta is een dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee. De hoofdstad van Malta is Valletta. Deze stad heeft een kleine tienduizend inwoners. Het is niet de grootste stad, dit is namelijk Birkirkara. Alle steden op Malta zijn echter klein. Valletta is, behalve de hoofdstad, ook een bijzonder fraaie stad. Het laatmiddeleeuwse centrum, met een volledig intacte ommuring staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Behalve Valletta zijn er vele andere mooie plekken op Malta. Het eiland is niet voor niets een toeristische trekpleister. De geschiedenis heeft duidelijk haar sporen achtergelaten. Zo zijn er uit de prehistorie daterende megalithische tempels op de eilanden Malta en Gozo. Gozo is het tweede eiland van de republiek qua grootte. Historisch interessant is tevens het gegeven dat de Maltezer ridderorde haar naam te danken aan het verblijf van de rooms-katholieke ridders op het eiland. De overblijfselen hiervan zijn nog altijd te bewonderen.
Naast deze zeer interessante historische bouwwerken is het zeker de moeite waard om het traditionele dorpsleven op de eilanden te proeven. Vanuit Malta kan men met de veerboot naar Gozo en Comino. Deze eilanden worden ook bewoond. De overige vijf eilanden die onderdeel uitmaken van Malta zijn onbewoond.
De nog altijd tastbaar aanwezige geschiedenis van Malta gaat terug tot voor de bouw van de piramides in Egypte en voor Stonehenge in Groot-Brittannië. Overblijfselen uit de bronstijd zijn op zowel Malta als het eiland Gozo te vinden. De megalitische tempels die hier staan stammen uit de jaren gelegen tussen 3500 en 2500 v.Chr.
De komst van de Feniciërs bracht met zich mee dat Malta in de geschiedenisboeken opgenomen werd. Tijdens een van de Punische Oorlogen veroverden de Romeinen Malta. Tot de val van het Romeinse Rijk bleef Malta onder heerschappij van de Romeinen. De Feniciërs zelf kwamen uit het huidige Libanon. Rond 1200 voor Christus koloniseerden ze behoorlijk wat mediterraanse gebieden. Zo kwamen ze ook op Malta terecht.
Vervolgens werd Malta opgetekend in het Evangelie van Lucas. Hierin beschrijft hij de schipbreuk van de apostel Paulus op het eiland. Tot op de dag van vandaag is Paulus de beschermheilige van Malta. Destijds is zijn schip, volgens de Maltezer overlevering, gestrand in St. Paul's Bay.
Niet tegenstaande de evangelisatie van Paulus, werd Malta rond het jaar 870 veroverd en geïslamitiseerd door de Arabieren. In 1127 arriveerden de Vikingen op het eiland en namen het gezag over. De bewoners bekeren zich in de periode die volgt weer tot het christendom. Als de Johannieters Malta in bezit nemen in 1530, is de bevolking voor een groot gedeelte christelijk. Vanaf deze tijd worden de ridders van deze orde ook wel de Maltezer ridders genoemd. In Valletta, Mdina, Rabat en op Gozo, bouwen ze hun vestingen.
In 1800 veroveren de Britten het eiland. Honderd vijftig jaar lang zou het een kolonie blijven van Groot-Brittannië. Engels is nog altijd de tweede officiële taal van het eiland.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond de Slag om Malta plaats. Van april 1941 tot juni vochten de Britten en de Duitse Luftwaffe rond het eiland. Malta lag voor de Duitsers, sinds hun inval in Noord-Afrika, namelijk zeer strategisch op de aanvoerroute. Uiteindelijk moesten de Duitsers hier de aftocht blazen. Het George Cross in de linker bovenhoek van de Maltezer vlag, verwijst nog altijd naar de dapperheid die de bevolking van Malta betrachtte tijdens deze slag. De onderscheiding is hun destijds toegekend door de Britse koning.
Tot 1964 bleef het eiland een kolonie van het Britse Gemenebest. Daarna is nog tien jaar lang de Britse koningin het staatshoofd gebleven. Sinds 1974 is Malta een republiek en heeft het een eigen president als staatshoofd.
Op Malta wonen ongeveer 400.000 inwoners. Dit aantal is zo hoog in vergelijking met de beschikbare oppervlakte van het land, dat Malta een van de dichtstbevolkte landen van de wereld is. Meer dan de helft van de Maltezers woont in de hoofdstad Valletta of in Sliema. Het eiland Malta is het culturele, commerciële en administratieve centrum van de republiek. Op Gozo vinden bezoekers een samenleving die meer gericht is op de visserij, het toerisme en handwerk. Daarnaast houden de bewoners van Gozo zich veel met agrarische werkzaamheden bezig. Het derde eiland Comino, wordt spaarzaam bewoond.
Malta kent twee officiële talen zijn Maltees en Engels. Het Maltees is afgeleid van een Arabisch dialect. Daarnaast kent het invloeden van het Italiaans, het Engels en het Frans.
Bijna alle mensen op Malta zijn rooms-katholiek. Dit is tevens de staatsgodsdienst. Een vijfde deel van de bevolking is daarnaast ook actief in bewegingen, groeperingen en gemeenschappen van de kerk. De Jezuïten, Fransiscanen en Dominicanen hebben hun orders gevestigd op Malta.
De Maltezer cultuur heeft een sterk mediterraans karakter. Maar ook de Britse invloed heeft zijn sporen achtergelaten in de honderdvijftig jaar waarin het Malta overheerst heeft.
Cultureel gezien heeft Malta bijzondere overblijfselen uit de geschiedenis. De Megalithische tempels vormen een complex van zeven tempels, verspreid over de eilanden Malta en Gozo. Tussen 3600 en 2600 voor Christus zijn deze bouwwerken opgetrokken. Het zijn architectonische meesterstukken als men de bronstijd waarin ze gebouwd zijn in acht neemt.
De hoofdstad Valletta is gebouwd door de Johannieter Orde. Hier heeft de ridderorde ook de naam Maltezer Orde vandaan. De hoofdstad werd vernoemd naar de Grootmeester van de kruisridders, genaamd Jean de la Valette. In het centrum van de stad zijn nog diverse hoofdkwartieren 'auberges' in volle glorie bewaard gebleven.
Het Hal Saflieni Hypogeum is ten slotte een ondergronds complex is aangelegd tussen 4000 en 2500 voor Christus. Het hypogeum heeft waarschijnlijk dienst gedaan als begraafplaats en tempel. Ook dit complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Malta is een parlementaire democratische republiek die onderverdeeld is in 68 districten. Aan het hoofd van de regering staat de president. Sinds 2004 vervult Eddie Fenech Adami deze functie. De premier is tevens de regeringsleider op Malta. Lawrence Gonzi is sinds 2004 premier. Iedere vijf jaar zijn er opnieuw verkiezingen. Het Huis van Afgevaardigden bestaat uit vijfenzestig leden. Deze kiezen de president wiens rol voornamelijk ceremonieel van aard is.
Op Malta zijn twee grote partijen. De Nationalistische Partij is een christelijk democratische partij. Daarnaast is er de Malta Labour Party. Deze partij is sociaal democratisch.
Van vroeger uit waren veel Maltezers vissers of boeren. Ook werd er altijd al veel handel gedreven met het buitenland. Tegenwoordig is de visserij geen belangrijke economische sector meer. Vandaag de dag neemt het belang van de aquacultuur toe, waarbij vissen, schaaldieren en schelpdieren kunstmatig in vijvers worden gehouden en gekweekt voor de handel. De economie op Malta is echter voornamelijk afhankelijk van de handel, het toerisme en het bankwezen. Malta is een populaire vakantiebestemming. Vooral sinds 1987 stijgt het aantal toeristen dat Malta bezoekt.
Leisteen is de voornaamste inkomstenbron die men direct uit de natuur haalt. Daarnaast draait de industrie op de productie van elektronica en medicijnen.
In 2004 is het eiland bij de Europese Unie gekomen. Begin 2008 heeft men de Maltezer lira omgewisseld voor de euro.
Het eiland is 316 vierkante kilometer groot. Naast het hoofdeiland, behoren de eilanden Gozo, Comino, Manoel Island, Cominotto, Fifla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands tot de republiek. Alleen op Malta, Gozo en Comino wonen mensen.
Malta ligt 93 kilometer ten zuiden van Sicilië en bijna 290 kilometer ten noorden van Afrika.
Er is weinig water op Malta. Dit maakt dat de natuur voornamelijk rotsachtig is en weinig flora heeft. Een van de karakteristieke eigenschappen van het eiland zijn de vele inhammen en baaien langs de kust. Ook de stranden zijn vrijwel zonder uitzondering rotsachtig. Midden over het eiland loopt een vallei, waardoorheen een weg loopt. Wanneer het hevig regent, verandert de weg in een bruisende rivier.
Het klimaat op Malta is mediterraan. De zomers duren lang en zijn droog en heet. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen april en oktober rond de 26 graden Celsius. In dit jaargetijde waait vaak de Sirocco. Deze wind die uit de Sahara afkomstig is, voert hete en droge lucht naar het noorden. Op de wind worden zand en stof uit de woestijn meegevoerd. Ook in de winter is het vrijwel nooit koud. De winter is tevens het seizoen waarin het af en toe regent.
Automobilisten dienen er rekening mee te houden dat men op Malta links rijdt. De maximale snelheid op het eiland is 65 km/u. De auto is bij uitstek het vervoersmiddel om de meer afgelegen plekken van het eiland te bereiken.
Op Malta en Gozo is het busvervoer uitstekend.
Veerboten verbinden Gozo en Malta met elkaar. De tocht duurt zo'n twintig minuten.
Ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van Valletta ligt Malta International Airport. Van hieruit gaan vluchten naar de meeste Europese steden, maar ook naar bijvoorbeeld Noord-Afrika.
Maltezers hebben niet de gewoonte uitgebreid te ontbijten. Tegen de middag komt de honger opzetten en dat is de tijd waarop men naar de bakker gaat. De bewoners van Malta zijn liefhebbers van zoetigheid. Wie zin heeft in iets hartigs kan een broodje hobz biz-zeyt proberen. Het is een bruin broodje belegd met etenswaren als tonijn, tapenade, gedroogde tomaten, kappertjes en basilicum. Ook de pastizzi is een lekker tussendoortje van bladerdeeg, gevuld met ricotta en gepureerde erwten.
Alhoewel men vroeger 's middags warm at, dineren Maltezers tegenwoordig 's avonds rond een uurtje of acht. De Maltezer keuken heeft een grote invloed vanuit Sicilië en de Arabische wereld. Maar ook de Engelse keuken heeft haar sporen achtergelaten. Een lekkere groentesoep is de soppa ta'l-armla of weduwensoep. Typisch Maltezer gerechten hebben als ingrediënt vis of konijn. Zelfs spaghetti wordt als voorgerecht vaak klaargemaakt met een saus van konijn. In de herfst is een favoriet gerecht fenkata: gebakken konijn met aardappels, uien en erwten, gestoofd in rode wijn. Een andere specialiteit van het eiland is bragioli. Dit is een kruidig vleesgerecht met olijven.
Malta is niet voor niets een eiland; veel gerechten bevatten vis. Als de vis in overvloed is, maakt men er aljotta van. Dit is een vissoep. Lampuki pie is een vispastei die veel gegeten wordt. Van inktvis maakt men stamppotten en sauzen voor verschillende pasta's.
Bezoekers van Malta vinden het brood dat er gebakken wordt vaak ook overheerlijk. Daarnaast is er een overvloed aan vruchten op Malta. Meloenen, vijgen, perziken, abrikozen en citrusvruchten smaken bijzonder lekker.
Malta heeft een uitstekend klimaat voor druiven. De Maltezer wijn is dan ook een aanrader voor bij het eten. Non-alcoholische dranken van Malta zijn bijvoorbeeld kinnie en krest. Het eerste drankje is bitter van smaak, gemaakt van sinaasappelen en kruiden. Krest is ook een koolzuurhoudende drank die sterk lijkt op kinnie.
Op Malta is staat de tijd genoteerd op GMT/UTC+ 1. In de zomer wordt de klok een uur vooruit gezet, waarop hij 's winters weer terug wordt gedraaid.
Het toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten op Malta. Er is dan ook meer dan voldoende slaapgelegenheid te vinden op zowel Malta als op Gozo en Comino.
Malta biedt zowel onderkomen in luxe als budget hotels. De classificatie van de hotels verloopt via een sterrensysteem van één tot en met vijf.
Vooral in de plaatsen Valletta, Sliema, Rabat, Msida en St Paul's Bay vindt men ook hostels en guesthouses.
Erg populair is tegenwoordig het verblijf op boerderijen. Op Malta maar vooral ook op Gozo zijn er diverse 'farmhouses' die accommodatie voor overnachtingen aanbieden.
Bezoekers kunnen er tevens voor kiezen te overnachten in een appartement. Reizigers die zeer gesteld zijn op hun privacy in combinatie met luxe in een rustige landelijke omgeving, kunnen van de mogelijkheid gebruikmaken om een van de villa's te huren.
Ook zijn er campings te vinden op het eiland. Deze worden beoordeeld aan de hand van een sterrensysteem.
Voor meer informatie raden wij u, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.