Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Italië voor u.
EasyTerra Autohuur Italië is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Italië
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (Italië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is november de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is februari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Italië) is januari de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld
EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen
Italië ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 551 ophaallocaties in Italië. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
Italië, in het zuiden van Europa, staat bekend om een rijke cultuur, een heerlijk klimaat en een prachtige natuur. Italië heeft een aantal grote meren waar zomers veel toeristen op af komen. Ook zijn er veel romantische steden waar de oude cultuur zijn sporen heeft nagelaten. U kunt genieten van de Italiaanse keuken en de mensen zullen u vriendelijk en gastvrij ontvangen.
Het huidige Italië werd vroeger bewoond door verschillende volken. In het zuiden van het land werden steden gesticht door de Grieken en in het noorden heersten de Etrusken. In het midden lag de provincie Latium met Rome als belangrijkste stad. Hier woonden de Romeinen. Rome werd machtiger en wist in de derde en vierde eeuw voor Christus de Grieken en Etrusken te verslaan.
De Romeinen bleven hun gebied uitbreiden. De bekende Romeinse dictator Julius Caesar veroverde tussen zestig en vijftig voor Christus heel Gallië (nu Frankrijk) en delen van wat nu Italië heet. Tweehonderd jaar later was bijna heel Europa in handen van de Romeinen en hun cultuur verspreidde zich dan ook over vele landen. Het lukte de Romeinen niet om de Germanen te verslaan.
Na de dood van de laatste ‘Grote Keizer’, Marcus Aurelius, ging het bergafwaarts met het immense rijk. Aan het einde van de vierde eeuw brak het uiteen. Het Romeinse rijk was te groot om centraal te kunnen besturen en goed te kunnen verdedigen. Het werd opgedeeld in twee delen: een westelijk deel met Rome als hoofdstad en een oostelijk deel met de hoofdstad Constantinopel. Het westelijke rijk werd ingenomen door de Germanen. Het rijk viel uiteen en bestond uit losse steden.
De veertiende eeuw bracht een ommekeer. Florence, Milaan, Pisa, Genua en Venetië bloeiden in de Middeleeuwen op tot rijke handelssteden. Italië werd een Europees cultureel centrum. Het land floreerde in kunst, literatuur, politiek en onderzoek. Namen zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Dante Machiavelli en Galileo komen uit deze tijd. Ook de Italiaanse ontdekkingsreizigers Marco Polo en Christopher Colombus zijn vandaag de dag nog steeds grote namen.
Onder leiding van Napoleon Bonaparte wist Frankrijk aan het eind van de achttiende eeuw Italië te veroveren. Napopleon verloor zijn macht toen de Engelsen en Russen de Fransen versloegen. In 1870 werd de unificatie van Italië uitgeroepen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stelde het land zich in eerste instantie neutraal op maar vocht later mee aan de kant van de geallieerden. Na de oorlog kwam Italië in een sociale, politieke en economische crisis terecht. De fascist Benito Mussolini greep in 1922 de macht en riep zichzelf uit tot heerser van het land. Zijn doel was een nieuw Romeins Rijk.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Mussolini een bondgenoot van Hitler en vocht tegen Groot-Brittannië en Frankrijk. Duitsland en Italië verloren en Mussolini werd vermoord. De monarchie werd afgeschaft en Italië werd een republiek. Dankzij de financiële steun van de Verenigde Staten wist het land zich er weer bovenop te brengen. Italië werd lid van de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) en de Europese Unie. Het land kenmerkt zich nog steeds door instabiele regeringen.
Italië is een zeer dicht bevolkt land. In totaal wonen er ruim 58 miljoen mensen. In Rome wonen 2,7 miljoen mensen en Milaan heeft meer dan een miljoen inwoners. Ruim twee miljoen inwoners van Italië zijn van buitenlandse afkomst. Veel van hen komen uit Albanië, Marokko, Roemenië, China en Oekraïne.
De meeste Italianen (87%) zijn rooms-katholiek. Tot 1984 was het rooms-katholicisme de staatsgodsdienst. Er zijn verder ongeveer 500.000 protestanten en orthodoxen en ongeveer 35.000 joden. De moslimgemeenschap is toegenomen door de immigratie uit Noord-Afrika.
Italiaans is de officiële taal. Ongeveer 75% van de Italiaanse woorden zijn van Latijnse afkomst. Ten tijde van de unificatie van Italië (eind negentiende eeuw) werd de Italiaanse taal door slechts drie procent van de populatie gesproken. Het was een schrijftaal. Italië bestond uit allerlei verschillende taalgebieden. Om één land te kunnen vormen, moest er een nationale taal komen: het Italiaans. Bij de introductie van de televisie werd Italiaans pas echt een nationale taal. Toch zijn er vandaag de dag nog steeds veel bevolkingsgroepen die een andere moedertaal hebben. Voorbeelden zijn Duits, Frans, Sloveens, Grieks, Catalaans, Albanees en Sardisch.
Overal in Europa zijn elementen uit de oude Romeinse tijd terug te vinden. De Italiaanse cultuur heeft bijgedragen aan de Europese beschaving. Italiaanse kunst, literatuur, architectuur, film en muziek zijn over de hele wereld bekend geworden. De Italiaanse bevolking voelt zich vaak meer verbonden met hun eigen woonplaats of streek dan met het land zelf. Italianen zijn vriendelijk en gastvrij. Ze hechten veel waarde aan familie en vrienden. Italianen houden van lekker eten en het zijn sportliefhebbers. In het zuiden zult u in aanraking komen met het echte Italiaanse temperament: uitbundige armbewegingen, een ander spreekvolume en een fanatieke en passionele houding.
De Italiaanse grondwet stamt uit 1948. Het land kent een tweekamerstelsel: een Kamer van Afgevaardigden (630 leden) en een Senaat (315 leden). De president wordt om de zeven jaar gekozen door de kamerleden en drie vertegenwoordigers uit elke regionale raad. Italië is namelijk opgedeeld in twintig gewesten die elk een eigen bestuur hebben. De president benoemt de premier en deze stelt vervolgens de ministers aan.
De Italiaanse politiek is niet erg stabiel. Het land heeft sinds de Tweede Wereldoorlog zestig verschillende kabinetten gehad, zowel links als rechts georiënteerd. Om de vijf jaar moet de bevolking stemmen voor vertegenwoordigers van het parlement en de regionale raden. Vaak gebeurt dit echter eerder in verband met vervroegde verkiezingen. De politiek kenmerkt zich verder door corruptie.
Silvio Berlusconi, de centrumrechtse mediamagnaat, was in 1994 de premier van Italië. Hetzelfde jaar werd hij gedwongen om op te stappen en werd door verscheidene linkse kabinetten opgevolgd. In mei 1999 werd de huidige president, Carlo Azeglio Ciampi, gekozen. Er werd een nieuwe (linkse) regering gevormd, dit maal onder leiding van een voormalige communist. Deze regering hield stand tot 2000 en werd toen voor een korte tijd opgevolgd door de centrumlinkse Giuliano Amato. Op 13 mei 2001 werd Berlusconi opnieuw premier van Italië.
De huidige president van Italië is de linkse politicus Giorgio Napolitano. Hij werd in mei 2006 tot president verkozen.
Tot de Tweede Wereldoorlog was Italië een agrarisch land. Men leefde hoofdzakelijk van de landbouw. Later kwam de industrie van het land op gang en de economie groeide. Er is nog steeds een verschil tussen het noorden en het zuiden van het land. De industrie in Noord-Italië is verder op gang dan in Zuid-Italië. Het zuiden is nog steeds voor een groot deel agrarisch en de industriecomplexen kunnen hier alleen met overheidssteun staande gehouden worden.
In de jaren tachtig groeide de staatsschuld en de werkloosheid nam toe. Er was daardoor sprake van een achteruitgang, maar de Italiaanse economie wist zich een paar jaar later weer te herstellen. Veel mensen vonden werk in de tertiaire sector en de industrie. Op industrieel gebied vond een verschuiving plaats van voedsel en textiel naar techniek, staal en chemische producten.
Er zijn vooral veel midden- en kleinbedrijven in Italië. Het gaat hier meestal om familiebedrijven die zich in bepaalde markten gespecialiseerd hebben. Deze bedrijven zijn voornamelijk in het noorden van het land te vinden. Grote industrieën zijn machinering, gemotoriseerde voertuigen, chemicaliën, farmacie, elektrische goederen, mode en kleding. Veel hiervan wordt naar andere Europese landen geëxporteerd. Daarnaast exporteert Italië ook wijn en voedingsmiddelen.
Het land beschikt zelf niet over veel grondstoffen en daarom moet er veel geïmporteerd worden. Italië heeft daardoor al jaren te maken met een handelstekort: het land importeert meer dan dat het exporteert. Verder zijn de inflatie en werkloosheid nog steeds economische problemen. Veel bedrijven en industrieën zijn in handen van de staat. Privatiseringen moeten er daarom voor zorgen dat het bedrijfsleven slagvaardiger wordt en de overheidstekorten terugdringen.
De totale oppervlakte van het land beslaat 301.323 vierkante kilometer. Italië bestaat voor het grootste deel uit een schiereiland. Aan haar vorm dankt zij de naam 'de Laars van Italië'. De grootste eilanden zijn Sicilië en Sardinië. Italië grenst aan de Middellandse Zee, de Adriatische Zee, de Ionische Zee, de Tyrreense Zee en de Ligurische Zee. De ruggengraat van Italië wordt gevormd door de Apennijnen. Deze bergketen vloeit in het noorden samen met de Alpen. De bergen vormen hier een natuurlijke grens met Oostenrijk en Zwitserland. Frankrijk en Slovenië zijn twee andere grenslanden van Italië.
In het noorden van het land liggen een aantal grote meren, zoals het Lago Maggiore, het Comomeer, het Iseomeer en het Gardameer. Bekende vulkanen zijn in het zuiden van Italië te vinden. De Vesuvius ligt bij Napels, de Etna is actief op Sicilië en de Stromboli ligt op het gelijknamige eilandje. De langste rivier van Italië is de Po. Deze rivier ontspringt in de Alpen bij de Franse grens en stroomt bij Venetië de zee in. De Po heeft vele aftakkingen die via de Alpen, de Apennijnen en de Dolomieten de zee bereiken. Andere belangrijke rivieren zijn de Tiber, Adige en Arno.
In Italië bevinden zich twee zelfstandige staten. Het gaat hier om Vaticaanstad en San Marino. Vanuit Vaticaanstad wordt de rooms-katholieke kerk bestuurd. De paus is hier staatshoofd.
Klimatologisch gezien bestaat Italië uit drie gebieden. Het bergachtige noorden heeft een alpine klimaat met koude winters met warme zomers. Het zuiden van Italië is droog en heet. Het overige deel heeft een Middellandse Zee klimaat: prettige zomers en vrij zachte winters. De meeste neerslag valt in de herfst en in de lente.
Italië heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennetwerk. Op de snelwegen moet u tol betalen. De belangrijkste snelweg loopt in het westen van het land: de 'autostrada del sole'. Net als in de rest van continentaal Europa rijden de Italianen aan de rechterkant van de weg. Het is verplicht om een veiligheidsgordel te gebruiken (zowel voor- als achter in het voertuig). Mobiel bellen is verboden als u aan het rijden bent. De snelheden worden in kilometers aangegeven.
De steden van Italië zijn verbonden door goede busmaatschappijen. Daarnaast rijden er in veel steden lokale bussen. Als u met een streekbus reist, kun u het kaartje in de bus kopen. Kaartjes voor stadsbussen moeten vooraf gekocht worden. Deze zijn verkrijgbaar bij tabakswinkels. SITA S.p.a is een grote busmaatschappij die zowel nationaal als regionaal actief is in Italië.
Het land kent ook een redelijk goed treinennet. Het netwerk is niet perfect maar de trein is toch vaak een efficiënte manier van reizen. Bovendien zijn de tarieven laag. Het merendeel van het treinnetwerk is in handen van Trenitalia S.p.a. Het omvat ongeveer 16.000 kilometer spoor. In de steden kunt u verder ook nog met de tram of metro reizen.
Italië heeft nationale en internationale bootverbindingen. Internationaal zijn er bijvoorbeeld reizen naar Kroatiëen Griekenland. Binnen Italië kunt u bijvoorbeeld naar Sicilië varen. De belangrijkste haven van het land is Genua.
De grote afstanden binnen Italië kunnen ook goed per vliegtuig worden overbrugd. Daarnaast komen veel buitenlandse bezoekers per vliegtuig het land binnen. De belangrijkste (internationale) vliegvelden van Italië liggen bij Rome en Milaan: Rome Fiumicino International Airport, Milan Malpensa International Airport en Milan Linate International Airport. Andere luchthavens zijn bijvoorbeeld Trieste International Airport en Palermo International Airport. De staatsluchtvaartmaatschappij is Alitalia.
Italië heeft een tijdzone van GMT +1. Het land zet in het begin van de zomertijd de klok een uur vooruit.
Italiaanse gerechten zijn vaak niet heel ingewikkeld maar dankzij de verse producten en lekkere combinaties, is de Italiaanse keuken toch wereldberoemd geworden. Iedereen kent dan ook wel pasta en pizza. Italianen nemen veel tijd voor de lunch en het diner. Ze beginnen hun maaltijd meestal met 'antipasto', een voorgerecht. Bij de pasta of risotto wordt er ook vaak een salade gegeten. Verder wordt er kaas in de gerechten gebruikt: mozzarella, ricotta en gorgonzola. De gerechten worden bereid met uien, knoflook en tomaten. Als dessert is het overheerlijke Italiaanse ijs natuurlijk echt een aanrader. Ook wordt er vaak een cappuccino ('s ochtends voor 11:00 uur) of espresso gedronken. De populairste drank in Italie is de wijnsoort Chianti.
Italianen eten laat en de restaurants zijn soms dan ook pas vanaf 20 uur geopend. De restaurants zijn van redelijke kwaliteit en vaak zijn de gerechten goed betaalbaar. Als u staande aan de bar een drankje drinkt, is dit vaak goedkoper dan een drankje aan tafel of op het terras.
Vrijwel overal in Italië worden vakantiehuisjes verhuurd. In de toeristische plaatsen kunt u ook kiezen voor het huren van een appartement. Verder zijn er in het hele land veel kampeergelegenheden. De meeste campings zult u bij de grote meren aantreffen. Deze variëren in prijs en kwaliteit. De meeste campings zijn groot en bieden veel faciliteiten. U kunt zelf een tent of caravan meenemen, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om er eentje te huren. Tot slot kunt u kiezen voor een hotel. Vooral in de grotere steden of bekende plaatsen zijn er volop hotels aanwezig, maar ook in kleinere gebieden is de kans groot dat u een geschikt hotel zult vinden.
Voor meer informatie over Italië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.