• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Griekenland

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Griekenland voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Ik woon in:
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Griekenland

EasyTerra Autohuur Griekenland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Griekenland

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Griekenland

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 4133 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Griekenland

Griekenland - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Griekenland) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is april de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Griekenland - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Griekenland) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Griekenland

Informatie locatie voor Griekenland

Griekenland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 100 ophaallocaties in Griekenland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Griekenland is een land dat uit vele eilanden bestaat. Het is een populair vakantieland en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Griekenland is een paradijs voor zowel zonaanbidders als voor cultuurliefhebbers. Het land bezit over een adembenemend cultuur-historisch erfgoed. Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Venetiërs en Ottomanen hebben overal hun sporen achtergelaten. In onze hedendaagse samenleving zijn veel invloeden terug te vinden uit de klassieke oudheid.

Geschiedenis

De kustlijnen van de Griekse Egeïsche Zee herbergen de oudste geschiedenis van Europa. Rond 800 voor Christus ontstonden de Griekse steden. Men leefde van de landbouw, visserij en veeteelt. Na een interne strijd tussen de Spartanen en de Athenianen werd Griekenland verenigd en geleid door Alexander de Grote. Alexander was vastberaden het Perzische Rijk te verslaan. Hij was succesvol, creëerde een Grieks Rijk en introduceerde een nieuw tijdperk: de Hellenistische periode.

In 168 voor Christus werd Griekenland veroverd door de Romeinen. Griekenland werd bij het Romeinse Rijk gevoegd en kreeg de naam Achaia. De Griekse cultuur ging niet verloren. Het Romeinse Rijk werd in 395 opgesplitst. Er kwam een West-Romeins Rijk met een zetel in Rome en een Oost-Romeins Rijk met een zetel in Constantinopel. Het westerse gedeelte ging al snel achteruit terwijl het oosterse gedeelte een periode van grote bloei kende. Dit deel werd later bekend als het Byzantijnse Rijk. Het rijk omvatte Griekenland en centreerde zich rondom Constantinopel (dat nu Istanbul is).

Het Byzantijnse Rijk had veel last van vijandelijke invallen. De elfde en twaalfde eeuw vormden het hoogtepunt van het Byzantijnse Rijk. Deze Gouden Eeuw was ook snel weer voorbij; het Rijk moest vechten tegen de Romeinen en de Ottomanen. In 1453 begon de Ottomaanse invasie. Het centrum van het Byzantijnse Rijk, Constantinopel, viel in Ottomaanse handen.

In de jaren waarin Griekenland door de Ottomanen bezet werd, behield het land haar etniciteit, cultuur en taal. De Grieks-Orthodoxe Kerk had hier grote invloed op. In 1829 verklaarde Griekenland haar onafhankelijkheid aan het Ottomaanse Rijk. Met hulp van Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland verdreven de Grieken de Ottomanen. Griekenland werd een monarchie. De Griekse koning Otto was geboren in Salsburg. Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland wilden dan ook dat het land bestuurd werd door iemand van buitenaf.
Griekenland was een onafhankelijke monarchie onder bescherming van Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland.

Tijdens de negentiende en twintigste eeuw begon Griekenland langzaam terrein van de Ottomanen terug te winnen. Griekenland, bondgenoot van de geallieerden, veroverde gebieden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De strijd tussen Griekenland en Turkije bereikte in 1919 zijn hoogtepunt. Drie jaar lang was er sprake van een oorlog tussen beide landen. In 1923 stierf de koning en de monarchie werd door het parlement afgeschaft. Griekenland werd een republiek. In 1935 werd de monarchie door middel van een volksstemming echter weer hersteld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Griekenland door Nazi-Duitsland bezet. In 1944 werd het land door legers uit Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland bevrijd. Griekenland had net als veel andere landen zwaar geleden tijdens de oorlog. Mede dankzij het Marshall Plan van Amerika wist het land zich weer op te bouwen. De politieke situatie was echter niet stabiel. Er werd een coup gepleegd en een militair regime kwam aan de macht. Communisten en politieke kopstukken werden gearresteerd en bruut behandeld. In 1973 werd Griekenland opnieuw een republiek, met Papadopoulos als president. Hetzelfde jaar nog werd hij ten val gebracht.

Griekenland wilde niet langer lid zijn van de NAVO omdat de organisatie niet in opstand was gekomen tegen de Turkse invasie op het Griekse eiland Cyprus. Tegenwoordig is Cyprus nog steeds gedeeltelijk in handen van de Turken en gedeeltelijk in handen van de Grieken.
De Cypriotische kwestie deed het regime doen vallen. In 1974 kwam Karamanlís aan de macht. Hij was vanuit Parijs teruggekeerd waar hij als politiek vluchteling geleefd had. Hij werd juichend ontvangen. Karamanlís richtte de conservatieve politieke partij Nea Dimokratia op en won de verkiezingen. In 1980 werd hij president. In 1981 werd Griekenland lid van de Europese Unie. De daaropvolgende decennia stonden in het teken van economische groei en welvaart.

Samenleving en cultuur

Griekenland heeft ruim tien miljoen inwoners (2006). Maar liefst 98% van de bevolking is Grieks. Een aantal van de oorspronkelijke minderheidsgroepen zijn Turken, Macedoniërs en Slaven. Ongeveer 60% van de recente immigranten komt uit Albanië, Bulgarije, Armenië, Roemenië, Oekraïne, Pakistan en Georgië. De officiële taal is Grieks en wordt gesproken door 99% van de bevolking.

Het grootste deel van de Grieken is lid van de Grieks-Orthodoxe Kerk. In totaal is 1.3% van de bevolking Moslim. Ook zijn er een aantal Rooms-Katholieken, Protestanten en Joden.
De Grieks-Orthodoxe Kerk heeft altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de Griekse cultuur. Griekenland is (op Malta en Cyprus na) het meest gelovige land binnen de Europese Unie. De Grieken zijn emotioneel verbonden met de Orthodoxe Kerk en zien het als hun nationale religie. De Griekse constitutie waarborgt vrijheid van godsdienst maar definieert de Grieks-Orthodoxe Kerk als heersende godsdienst. In praktijk zijn de staat en de kerk nauw met elkaar verbonden. In 2005 begon de discussie over het scheiden van kerk en staat. Een corruptieschandaal onder kerkelijke kopstukken was de aanleiding van de discussie.

De Griekse cultuur is al duizenden jaren oud en stond aan de wieg van de westerse samenleving. Haar eeuwenoude architectuur vindt men nog steeds in veel landen terug. Ook de Griekse filosofie was erg belangrijk voor de huidige westerse samenleving. Vooral de filosofische werken van Socrates, Plato en Aristoteles zijn van grote invloed geweest. Griekse mythologie is een belangrijk onderdeel van de cultuur. De mythologie verklaart de wereld waar we in leven en omschrijft dit aan de hand van een grote verscheidenheid aan goden, godinnen, helden en heldinnen. Griekse mythologie werd via mondelinge verhalen overgedragen van generatie op generatie. Bekende figuren uit deze mythologie zijn Achilles, Aphrodite, Heracles en Zeus. Er zijn nog veel meer voorbeelden van invloeden van de Griekse cultuur op de huidige samenleving. Bijvoorbeeld de Olympische Spelen. Deze Spelen stammen uit oude Griekse tijden en worden in de moderne samenleving al sinds 1896 gehouden. In 2004 was Griekenland zelf de gastheer. Het land was trots en heeft voor een daverend succes gezorgd.

Grieken staan bekend om hun gastvrijheid. Als toerist wordt u behandeld als een gast die op bezoek is en het zal dan ook kunnen gebeuren dat u zomaar ergens thuis wordt uitgenodigd. Mannen zijn in het land nog steeds dominant en zitten bij elkaar om over allerlei zaken te discussiëren. Het verschil tussen het leven van vrouwen op het platteland en vrouwen in de stad is echter groot. In de stad worden de verschillen in machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen kleiner. Het gezin speelt een belangrijke rol binnen de Griekse cultuur. Kinderen wonen bij hun ouders totdat ze gaan trouwen en blijven soms zelfs daarna ook nog thuis wonen.

Politieke situatie

Griekenland is een parlementaire republiek. De president is het hoofd van de staat en wordt om de vijf jaar gekozen door het parlement. De huidige president van Griekenland is Karolos Papoulias (sinds 2005). Hij is lid van de PASOK (Panhelleense Socialistische Beweging). Deze partij werd in 1981 opgericht door Papandreou.

De premier, het kabinet en het parlement spelen een centrale rol in het politieke proces. De president heeft beperkte bevoegdheden en kent veel ceremoniële functies. De regering wordt momenteel gevormd door de ND (Nieuwe Democratische Partij). Sinds 2004 is Karamanlis de premier. Het parlement bestaat slechts uit één kamer: de Kamer van Afgevaardigden. Deze kamer bestaat uit 300 zetels.

Naast de PASOK en de ND bestaat er nog een derde grote politieke partij: Grieks Nationaal Bevrijdingsfront. Deze partij werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog opgericht. Het was oorspronkelijk een Griekse verzetsbeweging.

In Griekenland mag iedereen vanaf achttien jaar stemmen.

Economie

Griekenland is eigenlijk altijd een agrarisch land geweest. Na de Tweede Wereldoorlog is de industrie pas op gang gekomen. Terwijl halverwege de vorige eeuw nog bijna de helft van de beroepsbevolking werkzaam was in de landbouw, is dat tegenwoordig minder dan 20%. Toch is dit nog vrij veel voor een EU-land. Ongeveer 20% van de beroepsbevolking is werkzaam in de industriesector. De voedings- en genotmiddelenindustrie, de confectie- en textielindustrie, de chemische industrie, de kunststofindustrie en de papierindustrie zijn belangrijke industrieën van Griekenland. Het industriegebied centreert zich rondom de twee grootste steden van het land: Athene en Thessaloníki. De Griekse industriesector wordt gedomineerd door veel kleine bedrijven. De overheid is meestal verantwoordelijk voor de grote bedrijven.

Maar liefst 60% van de Grieken werkt in de dienstensector. Griekenland wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht en de toeristenindustrie is dan ook erg belangrijk voor de economie. Veel toeristen komen uit Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. De scheepvaartindustrie is ook een belangrijke tak van de Griekse economie. Griekenland heeft de meeste schepen ter wereld onder haar hoede. Export van productiegoederen zoals telecommunicatie, hardware en software zijn belangrijke pilaren van de economie. Daarnaast draagt de export van landbouwproducten, etenswaren en brandstoffen ook behoorlijk bij aan het Bruto Nationaal Product.

De Griekse economie wordt ook wel als een mirakel beschouwd. Het land kent een snelle economische groei en is momenteel een succesvol land met een hoge levensstandaard. Belangrijke vraagstukken van de hedendaagse economie zijn onder andere de werkeloosheid en hervormingen in het sociale stelsel. Daarnaast speelt privatisering een belangrijke rol en wordt het belastingstelsel onder de loep genomen. Verder streeft de regering naar het verminderen van bureaucratie. De voorspellingen lijken goed. Men verwacht dat de economie blijft groeien.

In Griekenland betaalt men sinds 2001 met de euro.

Geografie en klimaat

Griekenland bevindt zich in het Zuid-Oosten van Europa. De hoofdstad is Athene. Het totale land beslaat een oppervlakte van 131.994 vierkante kilometer. De landsgrenzen bedragen in totaal 1160 kilometer. Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije zijn de buurlanden van Griekenland. Griekenland bestaat uit een groot stuk land aan het zuidelijke eind van de Balkan. Het schiereiland Peloponnesos wordt van het vasteland gescheiden door het kanaal van Korinthe. Deze bekende baai is 127 kilometer lang.

Griekenland is in bezit van ongeveer 3000 andere eilanden. Eilandengroepen liggen zowel in de Egeïsche Zee als in de Middellandse en de Ionische Zee. De totale lengte van de kustlijn bedraagt 15.000 kilometer. Kreta ligt ten zuiden van het Griekse vasteland en is het grootste eiland van Griekenland. Dit eiland is een populaire vakantiebestemming.

Griekenland is een van de meest bergachtige landen van Europa. Bijna tachtig procent van het land bestaat uit berglandschap. Het hoogste punt is de berg Olympus (2917 meter). Deze berg werd vroeger als de troon van de goden beschouwd. Griekenland heeft niet veel grote rivieren. De meeste rivieren liggen altijd droog en kunnen daarom niet gebruikt worden voor de scheepvaart. Een van de belangrijkere rivieren van Griekenland is de Achelóos. In het noorden van het land bevinden zich een aantal grote meren, zoals Ioannina, Kastorias en Prespa.

Het klimaat van Griekenland verschilt per gebied. De kuststreken hebben een Mediterraan klimaat. Dat betekent milde, natte winters en hete, droge zomers. In de berggebieden zijn de winters erg koud en op veel plaatsen valt sneeuw. De zomers zijn heet en de temperaturen kunnen oplopen tot boven 40 graden Celsius. In Griekenland schijnt het zonnetje maar liefst 300 dagen per jaar. Januari en februari zijn de koudste maanden met temperaturen tussen de 9 en 15 graden Celsius in de mediterrane gebieden. Juli is de zonnigste maand.

Verkeer en Infrastructuur

In Griekenland kunt u prettig reizen met een (huur)auto. De laatste jaren wordt er gewerkt aan de verbetering van de autoweginfrastructuur. Het berglandschap bemoeilijkt de aanleg van nieuwe snelwegen. Belangrijke snelwegen zijn Egnatia Highway, Pathe Motorway, Ionian Motorway en Attiki Odos Motorway. De Rion-Antirion Bridge is een belangrijke hangbrug van 2,5 kilometer lang. Deze brug verbindt het vaste land van Griekenland met het schiereiland Peloponnesos. De minimum leeftijd om te mogen rijden is achttien jaar. Kinderen onder de tien jaar mogen niet voorin zitten. U bent verplicht om voorin de auto een gordel te dragen. Maximum snelheden zijn aangegeven in kilometers.

Ook de bus is een prima vervoersmiddel. Er zijn genoeg busnetwerken door het hele land. Of u nu in een stad bent en naar een andere stad toe wilt, of dat u zich in een afgelegen gebied van een eiland bevindt; er rijdt altijd wel een bus. Bovendien is het reizen per bus economisch aantrekkelijk.

De Griekse Spoorwegen (OSE) beheert het spoornetwerk. Treinreizen is de goedkoopste manier van reizen in het land. Er zijn veel treinen die overal stoppen. Een treinreis duurt daardoor wel erg lang. Ook zijn er enkele snelle treinen die belangrijke steden met elkaar verbinden. Peloponnese Station en Larisis Station zijn de grootste treinstations in Athene. Vanaf Larisis Station vertrekken internationale treinen naar onder andere Istanbul en Sofia.

Griekenland heeft 123 grote havens. Hier komen passagiersschepen, cruiseschepen en vrachtschepen aan. Enkele belangrijke havens zijn: Piraeus, Thessaloniki, Volos en Patras. Reizen per boot is erg gebruikelijk aangezien Griekenland uit zoveel eilanden bestaat. Ook zijn er internationale bootverbindingen. U kunt bijvoorbeeld vanuit Griekenland naar Italië varen.

De meeste bezoekers vliegen naar Griekenland. In de laatste jaren zijn veel internationale vliegvelden van Griekenland verbeterd. Athens International Airport wordt ook wel “Europe's Southern Gateway to the world” genoemd. Belangrijke vliegvelden zijn: Athens International Airport, Heraklion Iraklio Airport, Rodos Airport, Kerkyra Airport, Thessaloniki Airport, Kos Airport, Chania Airport, Zakynthos Airport, Samos Airport, Mykonos Airport en Santorini (Thira) Airport.

Eten en drinken

Griekse gerechten zijn meestal niet heet. Grieken zijn ervan overtuigd dat men de smaak beter proeft als de gerechten niet te warm zijn. Toeristen zullen het eten misschien te lauw vinden. Veel gerechten worden bereid met olijfolie. Het land is dan ook een van de grootste olijfolieproducenten ter wereld. De smaakvolle ‘Kalamata’ is de beroemdste olijf van Griekenland. Verder kenmerkt de Griekse keuken zich door het gebruik van verse groenten en veel verschillende soorten kruiden.

De Griekse keuken kent een aantal beroemde specialiteiten. Een geliefd voorgerecht is tzatzíki: een mengsel van romige yoghurt met komkommer en knoflook. Verder zijn de Griekse auberginesalade (melitzanosaláta) en gevulde wijnbladeren (dolmadhakia) bekende gerechten. Grieken eten veel soep met brood en salades. Ook kent de Griekse keuken een paar basisgerechten zoals Moussaka (stoofgerecht met aubergines), Mezedes of mezze (kleine hapjes van groente en/of vlees en/of vis) en souvlaki (stukjes geroosterd vlees aan een spies).

Grieken eten vrij laat. Restaurants zijn voor toeristen meestal pas vanaf 19 uur geopend en zelf eet de Griekse bevolking pas rond 21 uur. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk.

De nationale drank van Griekenland is ouzo. Het bestaat hoofdzakelijk uit water en alcohol en smaakt naar anijs. U krijgt in restaurants vaak vooraf een glaasje ouzo aangeboden. Ouzo wordt door Grieken puur gedronken maar er wordt water bij geserveerd om het aperitiefje te verdunnen. Verder wordt er in Griekenland ook gewoon wijn en bier gedronken. Retsina is de bekendste Griekse wijn. Deze wijn is meestal wit en herkenbaar aan de harsaroma.

Accommodatie

Veel toeristen in Griekenland verblijven in hotels of appartementen. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan accommodaties. Vaak wordt er een vlucht naar het land geboekt waarbij de accommodatie inbegrepen is. De hotels en appartementen bevinden zich vaak dicht bij het strand of in de buurt van een stad. Verder kunt u ervoor kiezen om een bungalow of villa te huren. Kamperen is ook mogelijk; er zijn ongeveer 300 campings variërend in prijs en kwaliteit. Kamperen in Griekenland is een unieke manier om de cultuur van de klassieke oudheid te kunnen bewonderen en ervaren. Tot slot kunt u in Griekenland ook goedkoop overnachten in hostels. Van deze mogelijkheid maken vooral backpackers en eilandhoppers gebruik.

Tijdzone

Griekenland heeft een tijdzone van GMT +2. Dit is de Oost-Europese tijd. Griekenland heeft ook een zomer- en wintertijd.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Griekenland raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Euro
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    90 km/h
  • Taal
    Grieks
  • Populaire autoklasse
    Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over ons Worry-Free concept.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
  • Enterprise
  • Alamo
  • Hertz
  • Autounion Car Rental
  • Avis
  • Yours Carrental
  • Budget
  • Drive On Holidays
  • National Car Rental
  • Dollar Rent a Car
  • Exer Rent A Car
  • Drive Hellas
  • addCarRental
  • Centauro
  • Keddy By Europcar
  • Payless Car Rental
  • Royal Rent a Car Crete
  • Abbycar
  • Thrifty
  • wheego
  • Carwiz rent a car
  • Sixt
  • GLOBAL Rent-a-Car
  • Volta4u
  • Record Go
  • Europcar
  • Goldcar
  • SurPrice car rentals
  • Green Motion
  • OK Mobility
  • FireFly Car Rental
  • InterRent
  • Global Rent a Car
  • Right Cars Vehicle Rental Ltd
  • Zezgo
  • OtoQ
  • SKG Rent A Car
  • Goldcar Key'n Go
  • Autorents.gr
  • City Car Rent a Car
  • Viaggiare Rent
  • Acropolis Rent a Car
  • NÜ Car Rentals
  • Autoclick
  • Hawk Rent A Car
  • Your Rent
  • Alpha Car Hire
  1. Home
  2. Autohuur Griekenland