• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Ierland

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Ierland voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Ik woon in:
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Ierland

EasyTerra Autohuur Ierland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Ierland

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Ierland

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 4133 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Ierland

Ierland - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Ierland) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Ierland) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Ierland) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Ierland) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Ierland - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Ierland) is februari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Ierland

Informatie locatie voor Ierland

Ierland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 28 ophaallocaties in Ierland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Ierland is een eiland ten westen van Groot-Brittannië. Het land werd jarenlang gekenmerkt door armoede, oorlog en de strijd om onafhankelijkheid. De problematiek in Noord-Ierland leeft nog steeds sterk onder de Ierse bevolking. Toch is Ierland een onafhankelijk land met een snel groeiende economie en goede vooruitzichten. De prachtige natuur, de vele wandel- en fietsroutes en de historische bezienswaardigheden maken Ierland tot een geliefd vakantieland.

Geschiedenis

Ongeveer 6000 jaar voor Christus werd Ierland bewoond door kleine groepjes jagers. Rond de vierde eeuw voor Christus vielen de Kelten het land binnen. De Kelten vermoordden een groot deel van de bewoners en bouwden een Keltische samenleving op. De taal van de Kelten (Indo-Europees) vormde de basis voor de Ierse taal.

In 432 na Christus kwam de beschermheilige Saint Patrick naar Ierland en introduceerde daar het christendom (katholicisme). Het land werd een Latijns-christelijke beschaving waar men in een van de vele kloosters opgeleid kon worden tot missionaris. De Ierse missionarissen zijn voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor het verspreiden van het christendom in West-Europa.

In 795 begonnen de invallen van de Vikingen. Deze Noormannen hebben tot 1014 verschillende nederzettingen langs de Ierse kust gesticht. Uit die handelsposten ontstonden later steden zoals Dublin en Waterford. De Vikingen werden in de Slag van Clontarf verslagen door de Ieren. De Engelse paus Adrianus IV gaf Ierland aan de Engelse kroon. Het leek erop dat Ierland een kolonie van Engeland werd, maar toch slaagden de Anglo-Normandiërs er niet in om Ierland te onderwerpen.

De breuk van koning Hendrik IV met de katholieke kerk zorgde in Ierland voor opstanden en verdeeldheid. Het lukte de koning om met hulp van de Ierse adel de anglicaanse religie als staatsgodsdienst in te voeren. De strijd tussen het katholicisme en het protestantisme heeft jarenlang geduurd.

In 1801 werden Groot-Brittannië en Ierland officieel samengevoegd en "Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland" genoemd. De daaropvolgende decennia ging het bergafwaarts met de Ierse economie. In 1845 sloeg een grote hongersnood toe. Een aardappelziekte had tot gevolg dat vier jaar lang de oogsten mislukten. Meer dan een miljoen Ieren kwamen om van de honger. Ruim twee miljoen inwoners emigreerden naar onder andere Noord-Amerika, Australië, Engeland en Canada.

Begin twintigste eeuw streefden verschillende politieke bewegingen naar meer zelfbestuur. De nationalistische gevoelens wakkerden aan en het werd op scholen verplicht om de Ierse taal te leren. In 1912 leek Ierland zelfbestuur te krijgen maar de wet werd tegengehouden door de protestantse provincie Ulster. Op 24 april 1916 brak de Paasopstand uit. Republikeinen riepen de onafhankelijke Ierse Republiek uit. Engeland reageerde hier heftig op en de leiders van de opstand werden vermoord. Het nationalisme bloeide hierdoor echter verder op en zorgde voor de groei van de Iers-Republikeinse partij ‘Sinn Féin’, dat “onszelf” betekent.

Daarna volgden de jaren van de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. De Ieren pleegden aanslagen op Britse doelen waarop Engeland gewelddadig reageerde. De officiële onafhankelijke Ierse staat ontstond in 1922. Een aantal noordelijke provincies weigerden zich aan te sluiten bij deze katholieke staat. De protestantse provincies bleven een deel van het Verenigd Koninkrijk onder de naam Noord-Ierland. Noord-Ierland hoort tegenwoordig nog steeds bij het Verenigd Koninkrijk en is overwegend protestant.

Ierland bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog neutraal maar vele Ieren vochten aan Britse zijde in Europa mee. In 1949 werd de Republiek Ierland uitgeroepen. In 1973 trad het land toe tot de Europese Unie. De landbouw profiteerde hiervan en ook werden buitenlandse investeringen bevorderd. Ierland en Noord-Ierland leven nog steeds op gespannen voet, ondanks het vredesakkoord dat in 1998 gesloten werd. Toch ziet de toekomst er goed uit. Het land heeft vanaf de jaren negentig een enorme economische transformatie ondergaan. Ierland is leider op het gebied van hightech. Het land is rijk en niet langer onderontwikkeld.

Samenleving en Cultuur

Tegenwoordig wonen er bijna vier miljoen mensen in Ierland. Het land is dunbevolkt en meer dan een kwart van de totale bevolking woont in Dublin. Bijna zestig procent van de Ieren woont in steden. Er leven verschillende oorspronkelijke minderheidsgroepen in het land: afstammelingen van de Vikingen en Engelse Noormannen, nomadengroepen en inwoners waarvan de voorouders uit Wales, Engeland en Schotland komen.

Ierland heeft te kampen gehad met een sterke emigratie. Er wonen meer Ieren in de Verenigde Staten dan in het eigen land. Toen de welvaart in Ierland steeg, zijn er echter ook veel Ieren teruggekeerd. De recente immigranten in Ierland zijn afkomstig uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, Nigeria en Roemenië.

Ierland erkent twee officiële talen: Gaelic (of Iers) en Engels. Gaelic wordt gesproken in Ierland, Engeland en Canada. Engels is nog steeds de voertaal in Ierland. Wel wordt Gaelic op lagere en middelbare scholen onderwezen en wordt het op wegenborden vaak gebruikt naast het Engelse equivalent.

Het merendeel van de Ierse bevolking is rooms-katholiek. De rooms-katholieken leven in Ierland op vreedzame voet met de protestantse minderheid, in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan wekelijks naar de kerk hoewel er tegenwoordig een achteruitgang is in het kerkbezoek. De invloed van de kerk op het dagelijkse leven van de Ieren is nog steeds groot. Naast katholieken en protestanten leven er ook joden en moslims in Ierland.

Ieren zijn traditiegetrouw en lachen veel. De bevolking is open en gastvrij. De pub is niet uit de Ierse cultuur weg te denken. Zowel in de oude als de moderne tijd is de pub meer dan een plek om te drinken: het is een ‘public meeting house’. Ook de Ierse muziek en dans zijn echte begrippen geworden. Overal worden danswedstrijden georganiseerd. Verder houden de inwoners van festivals en evenementen.

Politieke situatie

Ierland is een republiek met een parlementair systeem. De president van Ierland is het hoofd van de staat. Hij of zij wordt om de zeven jaar gekozen. De premier wordt aangewezen door de president. Normaalgesproken wordt de overheid gevormd door een coalitie. Het Ierse parlement bestaat uit een Senaat en een Lagerhuis (Huis van Afgevaardigden). De Senaat wordt gevormd door 60 leden. Het Lagerhuis telt 166 leden die om de vijf jaar rechtstreeks door de bevolking gekozen worden. Alle inwoners van de Ierse Republiek die achttien jaar of ouder zijn en een Ierse of Britse nationaliteit hebben, mogen stemmen.

In 1990 werd Mary Robinson (van de Arbeiderspartij) de eerste vrouwelijke president van Ierland. Het verkiezen van een vrouw met sociale en feministische sympathieën was goed voor de Ierse politiek. Het gaf de veranderingen in de Ierse samenleving een gezicht. Onder haar leiderschap werd in 1993 door Ierland en het Verenigd Koninkrijk een initiatief voor vrede getekend.

In 1997 werd Mary Patricia McAleese (van de partij Fianna Fáil) tot presidente verkozen. Zij begon in 2004 aan haar tweede termijn. De huidige overheid bestaat uit een coalitie tussen Fianna Fáil en de Progressieve Democraten. Fianna Fáil betekent ‘Soldaten van het Lot’. Dit is de grootste politieke partij in Ierland en werd opgericht in 1926. Wat begon als radicale, linkse partij is nu een conservatief-democratische partij geworden.

Dankzij het leiderschap van Mary Patricia McAleese is de kans op vrede met Noord-Ierland en Engeland vergroot. Ook wist zij Ierland om te vormen tot een land met een toonaangevende economie en stijgende welvaart.

Economie

Sinds de jaren negentig is de Ierse economie sterk aan het veranderen. Daarvoor lag de focus op landbouw. Tegenwoordig is Ierland afhankelijk van handel, industrie en investeringen. Dankzij financiële steun van de EU en de komst van veel buitenlandse bedrijven heeft de economie zich goed kunnen ontwikkelen.

Landbouw neemt nog steeds een belangrijke plaats in binnen de Ierse economie. De export van bijvoorbeeld melk en vlees zorgen voor goede inkomsten. Naast de export van landbouwproducten worden onder andere kleding, computers en machines geëxporteerd. Het land importeert vooral brandstoffen, voedingsmiddelen en aardolie. Ierland handelt veel met Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

De dranken- en voedselindustrie zijn niet de enige grote industrieën van Ierland. Vooral de software- en hightech industrieën groeien snel. Ook de staalindustrie en machinebouw zijn belangrijk voor het land.

De Ierse overheid heeft een grote rol gespeeld voor de economische vooruitgang in de afgelopen jaren. De overheid heeft de hoge inflatie aangepakt en belastingen verlaagd. De overheidsuitgaven werden gestimuleerd en er werden buitenlandse investeringen aangetrokken. Sinds 1987 is het partnerschap tussen de overheid en de vakbonden een primair onderdeel van het economische beleid.

In 1999 behoorde Ierland tot de eerste landen die de euro adopteerden. Vanwege haar grote economische groei wordt Ierland ook wel eens de "Celtic Tiger" (Keltische Tijger) genoemd. Zelfs de "Celtic Tiger" heeft last gehad van de globale economische achteruitgang in 2001. Al viel het voor Ierland mee want het Bruto Nationaal Product bleef stijgen.

Nog steeds stijgt de Ierse economie en de werkloosheid daalt. Terwijl Ierland vroeger een van de armste landen van Europa was, mag deze republiek zich tegenwoordig een van de rijkste landen ter wereld noemen. Dat is een bijzondere prestatie.

Geografie en Klimaat

Ierland ligt ten westen van Groot-Brittannië. In het westen grenst Ierland aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan het Noorderkanaal. Tussen Ierland en Groot-Brittannië ligt de Ierse Zee en deze staat in verbinding met de Keltische Zee in het zuidwesten.

Ierland heeft een oppervlakte van 84.288 vierkante kilometer. Dublin is de hoofdstad van het land. Andere grote steden zijn Cork, Waterford, Limerick en Galway.

Het overgrote deel van Ierland bestaat uit rollende heuvels en lage bergen. Het centrum is voornamelijk vlak. De westkust bestaat uit kliffen en bergen. Hier bevindt zich ook het hoogste punt van Ierland: de berg Carrantuohill van 1041 meter hoog. In de Galway Bay (aan de westkust) vindt men de bekende Ierse Aran-eilanden. De oostkust bestaat uit prachtige stranden. Deze stranden zijn vaak ongerept en leeg. De belangrijkste rivier is de Shannon. Deze rivier is 320 kilometer lang en loopt midden door het land. Ierland beschikt niet over veel bosgebied maar wordt dankzij de groene tinten wel vaak het “groene eiland” genoemd.

Ierland heeft een maritiem klimaat met koele zomers en milde winters. De invloed van Noord-Atlantische stromingen is groot. Neerslag is meer dan normaal in Ierland. Sommige delen van het land ervaren 275 regendagen per jaar. De meeste neerslag valt in de wintermaanden. Sneeuw is daarentegen zeldzaam. De gemiddelde temperatuur in januari en februari is 4 graden Celsius. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 22 graden Celsius. Mei en juni zijn de maanden met de meeste zon. De relatief koele zomers maken Ierland tot een perfecte bestemming voor wandelaars.

Verkeer en Infrastructuur

Ierland is een eiland en daarom reist men hier vooral per vliegtuig naartoe. De enige Ierse vliegmaatschappij is Aer Lingus-Irish International Airways. Andere vliegmaatschappijen die van en naar Ierland vliegen zijn Ryanair, British Midland Airlines, British Airways en EasyJet. Ierland beschikt over een aantal grote vliegvelden: Dublin International Airport, Waterford Airport, Cork Airport, Kerry Airport (Farrenfore), Shannon Airport en Galway Airport.

Ook reizen veel mensen per boot naar Ierland. Belangrijke havensteden zijn Cork, Dublin, New Ross, Shannon Foynes en Waterford. Twee toonaangevende veerbootmaatschappijen zijn Stena Line en Irish Ferries. Er zijn bootverbindingen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Het aandeel van busdiensten in het personenvervoer is groot. De nationale busmaatschappij is Bus Éireann. Er rijden bussen tussen de meeste steden en dorpen in het hele land. In het laagseizoen rijden minder bussen dan in het hoogseizoen. Buschauffeurs zijn over het algemeen aardig en stoppen zelfs wanneer u niet bij een aangewezen busstop staat. In de delen waar Bus Eireann niet actief is, kunt u bij een commerciële busmaatschappij terecht.

Iarnród Éireann (Irish Rail) is de nationale treinmaatschappij. Treinen rijden tussen Dublin en de meeste andere grote steden (inclusief de Noord-Ierse steden zoals Belfast). Er zijn geen treinverbindingen tussen kleinere plaatsen in Ierland. Een treinreis is aanzienlijk duurder dan een busreis. De spoorwegen worden vooral gebruikt voor goederenvervoer.

Als u alle mooie plekjes in Ierland een bezoekje wilt brengen, kunt u het beste een auto huren. Het geeft een ongelooflijk gevoel van vrijheid omdat u plekken kunt bezoeken die niet met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Het wegennetwerk van Ierland is vrij goed. Houd wel rekening met de wegenborden. Alleen de groene borden passen kilometers toe. De maximum snelheden staan aangegeven in mijlen. Het is verplicht om een gordel te dragen en het is belangrijk om te weten dat parkeren in de grote steden vaak niet gratis is.

Eten en drinken

De Ierse keuken staat bekend om lekkere (boeren)kazen, verse vis en veel schaal- en schelpdieren. Het eten is gevarieerd en de kwaliteit is hoog. ‘Irish stew’ is een traditioneel Iers gerecht: een stoofschotel van lamsvlees, aardappel en uien. Enkele andere Ierse specialiteiten zijn bloedworst, sodabrood (donker kruimelbrood) en verschillende aardappelgerechten.

In veel steden en dorpen kunt u genieten van Ierse boerenmarkten. De markten zijn een unieke kans om streekproducten te proeven. Voor de echte culinaire attracties moet u in het havenstadje Kinsale in Cork zijn. Hier worden veel ambachtelijke producten gemaakt. In restaurants is het gebruikelijk om een fooi van tien procent te geven. Vaak wordt de fooi al bij de rekening opgeteld.

Ieren brengen veel tijd door in de gezellige pubs en een alcoholisch drankje gaat er dan altijd wel in. Onder het genot van ‘Guinness’ bier wordt er veel gedanst en gelachen. Ook houden veel Ieren van sterke drank. Whiskey en poteen (een nationale sterke drank) zijn populaire dranken.

Accommodatie

Op het gebied van accommodatie heeft Ierland veel te bieden. Het aanbod loopt uiteen van een hotel in de grote stad tot een farmhouse op het platteland. Verder kunt u kiezen voor een Bed & Breakfast. Deze bevinden zich door het hele land. Campings zijn er volop en maken het mogelijk om van de mooie natuur en buitenlucht te kunnen genieten. Goedkoper overnachten kunt u in een hostel. Ierland heeft meer dan 200 hostels in zowel de stad als het buitengebied. Voor welke vorm van accommodatie u ook kiest, u mag er vanuit gaan dat u gastvrij wordt ontvangen. Ieren hebben service namelijk hoog in het vaandel staan.

Tijdzone

Ierland heeft een tijdzone van GMT +2. De klok loopt dus één uur achter in vergelijking met de Midden-Europese Tijd (MET).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Ierland raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Euro
  • Rijrichting
    Links
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    100 km/h
  • Taal
    Engels, Iers
  • Populaire autoklasse
    Compact

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over ons Worry-Free concept.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
  • National Car Rental
  • Budget
  • Dollar Rent a Car
  • Flizzr
  • Europcar
  • Keddy By Europcar
  • Sixt
  • Thrifty
  • Carhire
  • Avis
  • Hertz
  • Alamo
  • Payless Car Rental
  • Enterprise
  • Easirent
  • Drivalia
  • Irish Car Rentals
  • Your Rent
  • Celtic Motorhomes
  • McRent
  1. Home
  2. Autohuur Ierland