Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Australië voor u.
EasyTerra Autohuur Australië is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Australië
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (Australië) is juli de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is februari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Australië) is oktober de voordeligste maand om een bestelbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen
Australië ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 289 ophaallocaties in Australië. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
Australië: een land én een continent. Australië is een fascinerend land met een zeer gevarieerd landschap. Adembenemende stranden, mooie watervallen, regenwouden en ook kilometers droge grond. Australië is een paradijs voor elke natuurliefhebber. Avonturiers kunnen er raften op wilde rivieren, surfen op hoge golven of duiken tussen het prachtige koraal. De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van het land. Tegenwoordig is nog geen 2% van de bevolking Aboriginal. Australië is een smeltkroes van culturen. Het grootste deel van de inwoners is van Europese afkomst. De eerste immigranten kwamen meer dan tweehonderd jaar geleden naar Australië toe. Van 1779 tot 1901 was Australië een kolonie van Groot-Brittannië. De officiële naam is Commonwealth of Australia.
Al meer dan 40.000 jaar wordt Australië bewoond door Aboriginals. Zij zijn van oorsprong een nomadenvolk afkomstig uit Zuidoost-Azië. Er vormden zich honderden stammen die verdeeld over het land leefden. Sommige stammen trokken rond terwijl andere stammen een vaste nederzetting hadden.
In de zeventiende eeuw gingen nieuwsgierige Europeanen op zoek naar Australië. De Nederlandse kapitein Willem Jansz was de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette. In 1770 legde de Britse kapitein James Cook beslag op het oosten van Australië en achttien jaar later werd het land een kolonie van Groot-Brittannië. Australië werd in eerste instantie gebruikt als strafkolonie om gevangenen vanuit Groot-Brittannië heen te brengen. Er werden steeds meer koloniën over het hele land gesticht.
Halverwege de negentiende eeuw werd er goud gevonden in New South Wales en Victoria. Vanaf dat moment kwamen er goudzoekers van over de hele wereld naar Australië in de hoop daar rijk te kunnen worden. De economie bloeide op maar het land werd aan het eind van de negentiende eeuw toch getroffen door een recessie. In 1901 werd daarom besloten om de zes koloniën onder te brengen in een federatie: de Commonwealth of Australia.
Tijdens WO I en II steunde Australië haar moederland Groot-Brittannië. Na de Tweede Wereldoorlog trokken bijna 2 miljoen Europeanen naar Australië. Het land kon deze nieuwe inwoners goed gebruiken in de industrie en landbouw.
Tegenwoordig is Australië een onafhankelijk en welvarend land met een sterke, concurrerende economie. De politieke situatie is stabiel en de beroepsbevolking is goed geschoold.
Australië heeft ongeveer 20 miljoen inwoners. Maar liefst 70% van de bevolking is van Britse afkomst. Australië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld. De bevolking is ongelijk verspreid over het land. De meeste mensen wonen in het oostelijke en zuidoostelijke kustgebied, tussen Melbourne en Brisbane. Queensland is de staat waar de meeste Aboriginals wonen.
Immigratie speelt een belangrijke rol in de cultuur van Australië. Sinds 1945 is het inwoneraantal verdubbeld. Nog steeds emigreren vele mensen naar het welvarende Australië. Naast Groot-Brittannië zijn zij vooral afkomstig uit Hongkong en Nieuw Zeeland.
Ondanks al deze verschillende culturen lijkt er wel sprake van een samenhangende Australische cultuur. Australiërs staan bekend als een gastvrij volk. Het zijn levensgenieters en sportliefhebbers. In Australië zult u ongetwijfeld iets horen over een ‘Aussie Barbie’. Dit is geen speelpop, maar een barbecue! Australiërs zijn namelijk gek op barbecuen en niet zelden worden toeristen uitgenodigd om gezellig een hapje mee te eten.
Engels is de officiële taal in Australië. Het Australische Engels heeft wel een speciaal accent en enkele eigen uitdrukkingen en afkortingen.
Ongeveer driekwart van de inwoners is christelijk. De meeste christenen behoren tot de Rooms-katholieke en Anglicaanse kerk. De overige Australiërs zijn onder andere boeddhistisch, islamitisch, Grieks-orthodox, baptist, etc. Tot slot is 16% van de Australiërs niet godsdienstig.
De Commonwealth of Australia, in de volksmond Australië, is een constitutionele monarchie. De federale regering wordt gevormd door een parlement dat door het volk gekozen wordt. De regering wordt aangestuurd door Kevin Rudd van de Labor Party, de minister-president. Ondanks dat Australië tegenwoordig onafhankelijk is, is de koningin van Groot-Brittannië ook de koningin van Australië; Queen Elizabeth II.
Het land kent drie grote politieke partijen: Labor Party, Liberal Party en National Party. Daarnaast zijn er meerdere kleine partijen. Vanaf 1966 tot 2007 was de coalitie tussen de Liberal Party en de National Party aan de macht.
De zes staten van Australië hebben elk een eigen regering met een premier en een grondwet. Op regionaal niveau heeft deze regering veel invloed.
De afgelopen decennia heeft Australië met haar markteconomie zich getransformeerd tot een internationaal competitief land. In de jaren negentig was Australië het land met een van de snelst groeiende economieën. Deze groei was te danken aan economische hervormingen die in jaren tachtig doorgevoerd waren.
Australië heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een hoofdzakelijk agrarisch land tot een land met een rijke industrie. Het merendeel van de inwoners is werkzaam in de tertiaire sector. Van de wereldwijde economische neergang in de laatste jaren lijkt Australië niet veel last te hebben: het percentage werklozen bleef dalen en de export zorgde voor belangrijke inkomsten. Australië handelt dan ook met veel verschillende landen. De belangrijkste exportlanden zijn Japan, China, Verenigde Staten, Zuid Korea en Nieuw-Zeeland.
In Australië wordt er met de Australische dollar betaald. Een Australische dollar is ongeveer 0,61 eurocent waard. Indien u voor langere tijd in Australië wilt verblijven, kunt u er voor kiezen om een Australische bankrekening te openen.
Australië heeft een oppervlakte van bijna 8 miljoen km2. Het grootste deel van het land (driekwart!) bestaat uit woestijn. Na Antarctica is Australië dan ook het droogste continent ter wereld. De woestijn wordt de Australische ‘outback’ genoemd. In het centrum van het land, midden in de outback, vindt men bekende bergen en rotsen zoals Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Mount Olga). In het noordoosten van Australië zijn prachtige regenwouden waar veel diersoorten leven. De totale kustlijn van Australië bedraagt 25.760 kilometer. Australië is in bezit van het grootste koraalrif ter wereld: het Great Barrier Reef.
De twee grootste steden van Australië zijn Sydney en Melbourne. Hier woont dan ook 40% van alle inwoners. De andere grote steden zijn Adelaide, Brisbane, Hobart, Perth, Darwin, Alice Springs en Broome. De hoofdstad van Australië is Canberra. Hier vindt u belangrijke regeringsgebouwen en monumenten.
Dankzij haar gigantische oppervlakte, kent Australië veel klimaatzones. Het noordelijke deel heeft een tropisch klimaat. In de outback is er sprake van een woestijnklimaat met hete dagen en koude nachten. Het zuidoosten en zuidwesten hebben een gematigd klimaat. Vergeet u niet rekening te houden met de zomer en winter in Australië! Voor de Australische zomer moet u in de maanden december tot en met februari het land bezoeken. Juni, juli en augustus zijn de Australische wintermaanden.
Grote afstanden zijn het snelst te overbruggen per vliegtuig. Het land telt vele binnenlandse vluchten en in alle grote steden bevinden zich luchthavens. De meeste internationale vluchten landen op Sydney Airport. Andere vliegvelden zijn bijvoorbeeld Melbourne Airport, Cairns Airport en Perth Airport.
Ook is er een uitgebreid busnetwerk. Het is relatief goedkoop om met de bus te reizen. Met busmaatschappijen als Greyhound, McCafferty’s en Premier kunt u het hele land doorreizen en alle hoogtepunten bezoeken.
Het treinverkeer is minder uitgebreid dan het busnetwerk. Toch is het reizen per trein comfortabel en u kunt genieten van de prachtige landschappen. De grootste treinroutes zijn van Perth naar Sydney en Melbourne (via Adelaide), en van Adelaide naar Darwin.
De beste manier van reizen is met de auto. Ten eerste heeft u met de auto meer vrijheid. Daarnaast kunt u met eigen vervoer ook beter de afgelegen gebieden bezoeken. Vanwege de grote afstanden is het belangrijk om er altijd voor te zorgen dat u over voldoende brandstof beschikt. U heeft een internationaal rijbewijs nodig om de weg op te kunnen.
De koloniale invloed van Groot-Brittannië is terug te vinden in de Australische keuken. U zult dus vaak genoeg een Engels ontbijtje kunnen bestellen. Verder staat Australië bekend om de “barbie”. Niet alleen in restaurants kunt u vlees van de barbecue krijgen, maar ook op parkeerplaatsen en campings zijn openbare barbecues te vinden. Vleesliefhebbers moeten natuurlijk kangaroe en krokodil geproefd hebben.
Restaurants in Australië zijn relatief goedkoop. Dit komt doordat restaurants de mogelijkheid bieden om zelf uw eigen drank mee te nemen: “Bring Your Own” oftewel “BYO”. Hierdoor wordt het heel betaalbaar om een keer buiten de deur te eten. Het geven van fooien in niet gebruikelijk, maar wordt natuurlijk altijd wel op prijs gesteld. Een fooi van 10% is redelijk.
Australiërs zijn drankliefhebbers dus u kunt overal genieten van een lekker biertje of wijntje. Minimum leeftijd voor het kopen en consumeren van alcohol is achttien jaar.
Australië heeft drie verschillende tijdzones: Eastern Standard Time (GMT +10), Central Australian Time (GMT+9,5) en Western Standard Time (GMT+8). De meeste staten maken ook nog een onderscheid in zomer- en wintertijd. Enkele staten, zoals Queensland, doen dat echter niet.
Australië is ingesteld op toerisme en u zult dan ook overal voldoende slaapgelegenheden vinden. U kunt kiezen voor de luxe van een hotel maar het land heeft ook veel campings. Deze manier van overnachten is goedkoop en u kunt genieten van de prachtige omgeving. Veel toeristen overnachten in hostels. Het aanbod is groot en er bestaan veel verschillende soorten kamers. Zo kunt u ervoor kiezen om met twaalf andere backpackers een kamer te delen of om een kamer voor u zelf te nemen. Aan de rand van de steden en kleinere plaatsen zijn motels gevestigd. Motels zijn een goede keuze als u met de auto reist.
Tot slot heeft u in Australie de mogelijkheid om te overnachten op een echte “Aussie farm”. Hier kunt u de unieke sfeer van het Australische platteland ervaren. Vaak wordt er zelfs de mogelijkheid geboden om mee te draaien op de boerderij. U leert dan bijvoorbeeld schapen scheren of koeien drijven. Dat is natuurlijk een kans die u niet moet laten schieten!
Voor meer informatie over Australië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.