• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Nederland

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Nederland voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Ik woon in:
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Nederland

EasyTerra Autohuur Nederland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Nederland

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 4133 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Nederland

Nederland - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Nederland) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Nederland) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Nederland) is november de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Nederland) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Nederland) is januari de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Nederland

Informatie locatie voor Nederland

Nederland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 215 ophaallocaties in Nederland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Dit kleine landje staat vooral bekend om tulpen, klompen en windmolens. Nederland heeft echter veel meer te bieden dan dat. Het landschap is voornamelijk vlak maar wel zeer gevarieerd. U kunt genieten van een mooie wandeling door een veengebied of lekker uitwaaien langs de kust. In enkele steden is het zelfs mogelijk om in een rondvaartboot door de grachten te varen. De Nederlandse bevolking is vriendelijk en spreekt goed Engels. Ook de taal hoeft dus zeker geen belemmering te zijn om dit lage landje eens een bezoekje te brengen!

Geschiedenis

Het gebied dat we nu kennen als Nederland is al vele tienduizenden jaren bewoond. Opgravingen geven aanwijzingen over hoe Nederland er toen uitgezien moest hebben. Hunebedden (megalithische monumenten) van de trechterbekercultuur zijn de bekendste prehistorische overblijfselen. Deze werden gebouwd in de Steentijd.

De eerste geschreven bronnen over Nederland kwamen pas in de Romeinse tijd beschikbaar. Aan het einde van de eerste eeuw voor Christus was het huidige Nederland in handen van de Romeinen. De rivier de Rijn vormde de grens van het Romeinse Rijk. In deze tijd werden de steden Utrecht, Nijmegen en Maastricht gebouwd. Na de val van het West-Romeinse Rijk in 450 bestond het huidige Nederland uit drie delen: langs de kusten woonden de Friezen, in het oosten waren de Saksen gevestigd en de Franken leefden in het zuiden. Het Frankische Rijk onder leiding van Karel de Grote breidde zich uit. In deze periode werden de bevolkingsgroepen in Nederland tot het christendom bekeerd.

De negende eeuw bracht een verandering met zich mee: het Frankische Rijk werd opgedeeld. Nederland werd bij het Heilige Roomse Rijk (het huidige Duitsland) gevoegd. Er heerste veel politieke onrust en verschillende vorsten waren in strijd met elkaar. Aan de kust werd het graafschap Holland gevormd.

Na deze ‘donkere middeleeuwen’ ging West-Europa langzaam weer vooruit. De handel nam toe en ook de bevolking groeide. Het gewest Holland, met Dordrecht als belangrijkste stad, werd in die tijd steeds belangrijker. Halverwege de vijftiende eeuw werd Nederland bij het Bourgondische Rijk gevoegd. De Duitse keizer Karel V kwam hier aan de macht. Spanje, Amerika en Duitsland maakten ook deel uit van het Bourgondische Rijk. Karel V bracht Nederland met het huidige België en Luxemburg bijeen onder de naam Zeventien Provinciën (ook wel Spaans Nederland genoemd). In 1555 droeg hij de macht over aan zijn zoon Filips II.

De Spaansgezinde Filips II was katholiek en stond het niet toe dat delen van Nederland protestants werden. Dit vormde de aanleiding voor de Tachtigjarige Oorlog in 1568. Filips II stuurde de hertog van Alva, een Spaanse generaal, naar Nederland om de opstand te onderdrukken. De Nederlanden, onder leiding van Willem van Oranje, verzetten zich tegen de Spaanse onderdrukking. De onafhankelijkheidsstrijd van de Nederlanden duurde voort tot 1648. In dat jaar werd de Nederlandse Republiek eindelijk onafhankelijk verklaard.

De grootschalige handel van de Nederlandse Republiek was tijdens de Tachtigjarige Oorlog opgekomen. De schepen waren verbeterd, er waren koloniën gesticht (waaronder Nederlands-Indië) en er was een ware zee- en handelsmacht ontstaan. Na de opstand tegen de Spanjaarden begon de Gouden Eeuw. De republiek was het rijkste land van de westerse samenleving.

Aan het einde van de zeventiende eeuw keerde het tij. Stadhouder Willem II stierf en het land had geen krachtige leider meer. De steden en provincies waren voor een groot deel onafhankelijk. Er braken verschillende handelsoorlogen met Engeland uit en Nederland verarmde. In 1795 werd de Republiek door Frankrijk aangevallen. Tot 1813 bleef Nederland onder de macht van Napoleon.

Aan het begin van de negentiende eeuw viel het rijk van Napoleon uiteen. De grootmachten van die tijd, Rusland, Groot-Brittannië en de Pruisen, brachten België, Luxemburg en Nederland bijeen in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De eerste grondwet kwam tot stand in 1798 en het rijk herstelde zich snel.

Het huidige België begon in 1830 haar onafhankelijkheidsstrijd en werd in 1839 na vele gevechten onafhankelijk. Luxemburg bleef tot 1890 onderdeel van Nederland. Het was een onrustige periode in Europa. Ook in Nederland veranderde er veel. In 1848 werd door de liberaal Johan Thorbecke een nieuwe grondwet opgesteld. Nederland werd een constitutionele monarchie waardoor later ook de democratie tot stand kwam. De katholieken kregen hun rechten terug. In Indonesië werd de positie van Nederland versterkt. Er werd gewelddadig opgetreden tegen de inheemse bevolking.

Nederland bleef neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. De periode tussen de twee wereldoorlogen werd gekenmerkt door verzuiling van de maatschappij. De verzuiling zorgde voor verdeeldheid en men had alleen contact met mensen uit de eigen zuil. De werkloosheid nam toe en Indonesië begon haar onafhankelijkheid op te eisen.

Ondanks beloften vielen de Duitsers in 1940 toch Nederland binnen. Na de Tweede Wereldoorlog verloor Nederland de kolonie Nederlands-Indië. Nieuw-Guinea bleef tot 1962 in Nederlandse handen. De industrialisatie kwam op gang en de welvaart steeg. Nederland besloot samen te werken met België en Luxemburg de Benelux werd gevormd. Deze samenwerking was het begin van de huidige Europese Unie.

In de jaren zestig, zeventig en tachtig vond een grote golf van democratisering plaats. De kerk verloor invloed en ook de ontzuiling trad in. De emancipatie kwam op gang en er ontstond een cultuuromslag bij jongeren. Vervuiling en milieu kwamen op de politieke agenda. Er kwamen grote groepen gastarbeiders werken in Nederland. Om economische redenen zijn velen van hen nooit naar het thuisland teruggekeerd.

Tegenwoordig is Nederland een moderne, industriële natie. Nederland is lid van de NAVO en maakt deel uit van de Europese Unie. Het land staat positief tegenover intensieve samenwerking met andere Europese landen en speelde een belangrijke rol bij de invoering van de euro in 1999. Nederland is een van de meest tolerante landen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit land het eerste land was waar het burgerlijk huwelijk opengesteld werd voor homoseksuelen.

Samenleving en Cultuur

Nederland heeft meer dan 16.5 miljoen inwoners en is het dichtstbevolkte land van Europa. Nederland is een multicultureel land. Meer dan 80% van de bevolking heeft de Nederlandse identiteit. Iets meer dan 10% van de overige inwoners zijn niet uit Europa afkomstig. Zij komen voornamelijk uit Turkije, Marokko, Suriname en de Nederlandse Antillen. De Friezen nemen een speciale plaats in onder de Nederlandse bevolking. Ze zijn in 2005 officieel erkend als nationale minderheid.

Nederland kent geen stad die meer dan één miljoen inwoners heeft. De vier grote steden zijn: Amsterdam (de hoofdstad), Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Deze steden vormen met de omliggende gebieden ‘de Randstad’. Hier wonen in totaal zeven miljoen inwoners.

Fries en Nederlands zijn de officiële talen van dit dichtbevolkte land. Vrijwel alle inwoners spreken en gebruiken de Nederlandse taal. Fries wordt in de noordelijke provincie Friesland gesproken. Steeds minder mensen spreken deze taal. Verder worden er veel verschillende dialecten gesproken, in het bijzonder in het oosten en het zuiden van het land.

Van oorsprong is Nederland een christelijk land. Tegenwoordig is nog maar de helft van de bevolking lid van een kerkelijke gemeenschap. Het grootste deel van de gelovige bevolking bestaat uit rooms-katholieken. Het merendeel woont in de zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg. Ongeveer 20% van de bevolking is protestant (voornamelijk gereformeerd). Dit deel van de bevolking woont over het algemeen in het noorden van het land. Verder telt Nederland ongeveer 920.000 moslims. Dit zijn voornamelijk Turken en Marokkanen (en hun nakomelingen). Deze groep van de bevolking concentreert zich in de grote steden.

Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, M. C. Escher en Rembrandt van Rijn zijn internationaal bekende schilders. Ook is Nederland bekend om haar filosofen. Grote namen zijn Erasmus van Rotterdam en Spinoza.

Dit kleine landje kent men verder van haar tulpen, windmolens, klompen, Delfts Blauw aardewerk en dijken. De bevolking is over het algemeen direct, nuchter en tolerant. Ze hebben gelijkheid hoog in het vaandel staan. Net als bij de Scandinavisch landen is dit terug te zien in het uitgebreide sociale stelsel. Daarnaast staat het land bekend om haar liberale drugsbeleid en de gelegaliseerde prostitutie in onder andere Amsterdam.

Politieke Situatie

Nederland is een constitutionele monarchie met koningin Beatrix als staatshoofd en hoofd van de regering. Zij heeft voornamelijk een ceremoniële functie. Haar oudste zoon, Prins Willem-Alexander, is de troonopvolger. De uitvoerende macht is handen van het kabinet. De premier is de voorzitter van het kabinet. Sinds 22 juli 2002 is Jan Peter Balkenende de premier van Nederland. Het kabinet bestaat al sinds de negentiende eeuw uit verschillende coalities. Geen enkele politieke partij is groot genoeg om alleen te regeren.

De wetgevende macht wordt gevormd door de Eerste en Tweede Kamer (het parlement). Nederland is een democratie en de vertegenwoordigers in het parlement worden dan ook gekozen door het volk. Er zijn verkiezingen voor de vertegenwoordigers in de Tweede Kamer, de provinciale besturen en de gemeentebesturen. De leden van de Eerste Kamer worden door de Provinciale Staten (volksvertegenwoordigers binnen de provincie) gekozen. Elke burger van achttien jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit mag stemmen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.

Bekende politieke partijen zijn Partij van de Arbeid (PvdA), Christen-Democratisch Appèl (CDA), Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Socialistische Partij (SP) en GroenLinks (GL). VVD is een rechtsgeoriënteerde partij. PvdA, GL en SP zijn linksgeoriënteerd. CDA, de partij van premier Balkenende, staat tussen deze partijen in. Steeds meer mensen stemmen op linksgeoriënteerde partijen.

Nederland heeft te maken met vergrijzing. Het sociale stelsel staat op gespannen voet met de ontwikkelingen van de hedendaagse tijd. Ook de toenemende immigratie van allochtonen is al jarenlang een belangrijke punt op de politieke agenda.

Economie

Nederland heeft een succesvolle, open economie. De buitenlandse handel is vooral heel belangrijk voor de economie. De overheidsinvloed wordt minder en de nadruk wordt steeds meer op marktwerking gelegd. De koopkracht per hoofd van de Nederlandse bevolking is hoog en de werkloosheid is relatief laag.

Bijna driekwart van de Nederlandse beroepsbevolking is werkzaam in de dienstensector. Ook werken veel mensen in de industrie. Slechts een klein percentage is werkzaam in de land- en tuinbouw. Desondanks is de productie door deze laatste sector erg hoog. De producten worden gebruikt voor de export. De Nederlanders exporteren na de Verenigde Staten en Frankrijk de meeste landbouwproducten. Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten zijn belangrijke landen voor de handel van Nederland.

Industriële activiteit bestaat voornamelijk uit voedselverwerking. Bekende bedrijven zijn Unilever en Heineken. De vervaardiging van elektrische apparaten (bijvoorbeeld door Philips) is ook van belang voor de economie. De dienstensector is erg internationaal gericht. Het bankwezen en transport zijn de grootste takken van de dienstensector. De gunstige ligging maakt Nederland tot een Europese transportader.

Als medeoprichter van de Europese Unie heeft Nederland in 1999 samen met tal van andere landen de euro als valuta geadopteerd. Nederland was een van de eerste landen die toestemde voor de euro als Europese munteenheid.

Geografie en Klimaat

Nederland beslaat circa 41.500 km2 . Naast het vasteland horen ook de Waddeneilanden in het noorden bij Nederland. Texel is het grootste Waddeneiland (circa 216 km2). Nederland grenst aan Duitsland (in het oosten), België (in het zuiden) en aan de Noordzee en de Waddenzee. De totale kustlijn is zo’n 450 km lang en grenst in zijn geheel aan de Noordzee. De totale grenslijn van het land bedraagt 1027 km.

Een opmerkelijk aspect van Nederland is de vlakheid van het land. Nederland wordt niet voor niets de ‘Lage Landen’ genoemd. Ongeveer de helft van het oppervlak bevindt zich minder dan een meter boven zeeniveau en grote delen zijn zelfs onder het zeeniveau. Uitgebreide netwerken van dijken en duinen beschermen gebieden tegen overstromingen. Sommige dijken zijn wel 25 meter hoog. Veel grote pompstations houden het waterniveau op pijl.

Het hoogste punt van Nederland is de Vaalsberg. Deze berg ligt in het zuidoosten en is 321 meter hoog. Het laagste punt, de Zuidplaspolder, ligt 7 meter onder het zeeniveau. Zowel Hoog-Nederland als Laag-Nederland kent veengebieden. Men heeft veel veen afgegraven waardoor verschillende plassen ontstonden. Deze worden nu als recreatieplassen gebruikt. In het zuiden van Nederland (Zuid-Limburg) vindt men plateaulandschap. De grond is hier erg oud en er worden delfstoffen als steenkool en mergel gevonden.

Flevoland is ontstaan door inpoldering. Het is het grootste eiland ter wereld dat door mensen gemaakt werd. Tussen Noord-Holland en Friesland bevindt zich de Afsluitdijk. Dit is een dam van 32 kilometer lang die sinds 1932 de Zuiderzee afsloot van de Waddenzee. De Zuiderzee veranderde daardoor in een meer: het IJsselmeer. Dit is het grootste meer van Nederland. De belangrijkste rivieren zijn de Rijn, de Waal, de Schelde en de Maas.

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. Het land heeft koele zomers en milde winters. Juli en augustus zijn de warmste maanden. December, januari en februari zijn de koudste maanden. Aan de kust is het in de zomer gemiddeld 16 graden en in de winter 3 graden. Verder landinwaarts is de gemiddelde zomertemperatuur 17 graden en de gemiddelde wintertemperatuur 2 graden. Het hele jaar door valt er neerslag, gemiddeld ongeveer 780 mm per jaar. Nederland is dus een land waar een paraplu geen overbodige luxe is.

Verkeer en Infrastructuur

Het openbaar vervoer speelt een belangrijke rol in Nederland. De overheid probeert het gebruikt hiervan te stimuleren. Zo wil men files voorkomen en het milieu bevorderen. Treinreizen is een goede manier van reizen door dit land. U kunt er zowel afgelegen als stedelijke gebieden mee bereiken. Nationale Spoorwegen (NS) is de grootste aanbieder van treinvervoer. Het reizen met de trein is relatief goedkoop.

Ook kent het land veel busverbindingen. De bus brengt u op meer plaatsen dan de trein. De bussen stoppen echter op veel plaatsen waardoor een busreis lang kan duren. Soms is een combinatie van treinen en bussen een goede oplossing. Nederland kent verschillende busbedrijven. Hiervan zult u in de praktijk niet zoveel merken; ze werken erg goed samen. Losse buskaartjes kunt u in de bus bij de buschauffeur kopen. Een stempelkaart kunt u kopen bij een kiosk, op het station of uit een automaat in sommige supermarkten.

Reizen met eigen vervoer is ook een prettige manier van reizen. Nederland beschikt over een hoogwaardig en uitgebreid wegennet. De wegen zijn in zeer goede staat. U moet wel rekening houden met files. Hier kunt u met name in de Randstad last van krijgen. Het voordeel van een (huur)auto (of een ander gemotoriseerd voertuig) is dat u alle vrijheid heeft en geen rekening hoeft te houden met vertrektijden van bussen of treinen.

De afstanden en maximum snelheden worden in kilometers aangegeven. Het is aan te raden de maximum snelheden in acht te nemen; er wordt veel gecontroleerd en de boetes zijn hoog. Daarnaast moet u niet meer dan maximaal 1,5 alcoholische drankjes nuttigen voordat u achter het stuur stapt. Het is verplicht om een gordel te dragen.

Nederland is een klein land. U zult nooit langer dan vijf uur achtereen kunnen reizen zonder de grens over te steken (indien er geen files of ander oponthoud is). Het is dus niet gebruikelijk om een binnenlandse vlucht te nemen. Voor buitenlandse vluchten beschikt Nederland over een belangrijke luchthaven: Amsterdam Schiphol Airport. Schiphol kent een uitgebreid internationaal luchtnet. Kleinere vliegvelden zijn: Eindhoven Welschap Airport, Rotterdam Airport en Groningen Eelde Airport.

Er wordt in Nederland veel vervoerd via het water. Het gaat hier voornamelijk om goederenvervoer. Alle Nederlandse eilanden zijn met de veerboot te bereiken. Ook gaan er ferry’s vanuit Nederland naar onder andere Engeland. Rotterdam beschikt over de grootste zeehaven ter wereld voor goederenoverslag. Andere belangrijke havens zijn: Amsterdam, Groningen, IJmuiden, Terneuzen, Vlissingen en Zaanstad.

Nederland staat tot slot ook bekend om haar fietsverkeer. Binnen steden en dorpen zult u veel mensen op de fiets aantreffen. In Nederland is dit een zeer gebruikelijke manier van vervoer. Men fietst niet alleen voor het plezier, maar ook om snel korte afstanden te overbruggen. Nederland kent veel mooie fietsroutes en het verkeer is afgestemd op de vele fietsers.

Tijdzone

Nederland heeft een tijdzone van GMT +1. Dit is de Middeleuropese Tijd (MET). Deze tijd wordt ook wel Central European Time (CET) genoemd. In de zomer wordt de klok een uur vooruit gezet. Daardoor blijft het ’s avonds langer licht in de zomer.

Eten en drinken

Een typisch Nederlands gerecht is stamppot. Dit gerecht dankt haar naam aan de manier waarop het bereid wordt. Er worden ingrediënten met aardappelen gestampt in één pot (pan). Zo kent men bijvoorbeeld hutspot (met wortel), andijviestamppot, zuurkoolstamppot en boerenkool. Verder is de Nederlandse keuken beïnvloed door de Franse, Italiaanse en Duitse keuken. Het land beschikt over veel vegetarische producten. Enkele typische Nederlandse lekkernijen zijn drop, hagelslag, stroopwafels en pepernoten.

De meeste Nederlanders ontbijten en lunchen niet uitgebreid. Een boterham en een glas melk of kop koffie is voldoende. Men eet ’s avonds relatief vroeg. De meeste mensen dineren tussen 17.30 en 20.00 uur. Het is verstandig om daarmee rekening te houden als u uit eten gaat. De keukens sluiten vrij vroeg.

Nederlanders drinken veel thee en koffie. Ook zijn de zuivelproducten van goede kwaliteit. Het kraanwater kan in Nederland gewoon gedronken worden. Verder houden veel Nederlanders van een lekker glas wijn of een biertje in de kroeg.

Accommodatie

Veel plaatsen in Nederland beschikken over hotels. Vooral in de steden zult u genoeg hotels aantreffen. Ook kunt u ervoor kiezen om te verblijven in een vakantiewoning. Er zijn verschillende vakantieparken waar bungalows aangeboden worden. In de zomer is kamperen een leuke en goedkope manier om in Nederland te overnachten. Langs de kust en aan meren zult u veel campings vinden. Ook in rustige gebieden bevinden zich campings die variëren in prijs en kwaliteit. Tot slot zijn er in de grote steden ook hostels. Dit is een goedkope manier van overnachten waar vooral jongeren gebruik van maken. De kwaliteit van de accommodatie in Nederland is over het algemeen erg goed en u wordt vriendelijk en beleefd behandeld.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Nederland raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Euro
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    80 km/h
  • Taal
    Nederlands
  • Populaire autoklasse
    Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over ons Worry-Free concept.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
  • Enterprise
  • Budget
  • Alamo
  • Thrifty
  • Hertz
  • Europcar
  • Green Motion
  • Keddy By Europcar
  • Dollar Rent a Car
  • Flizzr
  • Avis
  • Sixt
  • Goldcar
  • ACE Rent A Car
  • CITROEN
  • McRent
  • Your Rent
  • addCarRental
  • Advantage Rent a Car
  • National Car Rental
  1. Home
  2. Autohuur Nederland