Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Zwitserland voor u.
EasyTerra Autohuur Zwitserland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Zwitserland
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is september de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is september de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is oktober de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is april de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is november de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Zwitserland) is september de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld
EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen
Zwitserland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 67 ophaallocaties in Zwitserland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.
Zwitserland is een relatief klein land, midden in Europa. Officieel heeft Zwitserland geen hoofdstad. De bondsstad is Bern sinds 1848. De kern van deze oude stad is monumentaal. Andere bekende Zwitserse steden zijn Genève, Zürich en Basel.
Toeristen komen voornamelijk naar Zwitserland om de prachtige natuur te bewonderen. De schitterende Alpen worden druk bezocht. De drie bergen de Eicher, Mönch en de Jungfrau vormen een idyllisch plaatje en worden meestal in één adem genoemd. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de alpenweiden en op de bergweggetjes, niet alleen vanwege de mooie routes, maar ook vanwege de schone lucht. Ook de helderblauwe Zwitserse meren met hun koude water zijn een lust voor het oog. Daarnaast is Zwitserland een geliefd land voor wintersporters. Jaarlijks trekken vele skiërs en snowboarders de pistes op om zich uit te leven in de sneeuw. Bekende wintersportplaatsen zijn Davos, Sankt Moritz en Zermatt. Zwitserland is een welvarend, mooi en, zeker in de wintermaanden een zeer gezellig land.
In 1291 ontstond de federale staat Zwitserland. Drie zogenoemde 'oerkantons', Uri, Schwyz en Unterwalden, stichtten een confederatie waaruit het huidige Zwitserland zou groeien.
Voor die tijd, in de steentijd, bewoonden stammen het gebied rond de huidige stad Chur. Elfduizend jaar oud zijn sommige van de overblijfselen die men vond. Andere vondsten dateren van rond 3800 voor Christus. Het gebied werd dus sinds een lange periode doorlopend bewoond. De steentijd, kopertijd en bronstijd, zagen alle verschillende volken gaan en komen. De meesten waren jagers-verzamelaars.
Ook Helvetiërs, Lepontiërs, Seduners en Raetiërs vonden hun weg naar de bergen en maakten ze tot hun woonplek. Rond 1500 v.Chr. vestigden deze Keltische stammen zich in verschillende delen van het huidige Zwitserland. In de eerste eeuw voor Christus probeerden de Helvetiërs Gallië te veroveren. Ze werden echter verslagen door Julius Caesar en teruggestuurd.
In de eerste eeuw na Christus kwamen ook de Alpen onder heerschappij van de Romeinse keizer. Dit had grote invloed op de cultuur die vergaand geromaniseerd werd. Het huidige Avenches, in het kanton Vaud, werd het administratieve centrum van de Romeinen. Tot op de dag van vandaag is het amfitheater van Avenches te bewonderen.
In de derde eeuw na Christus bezetten de Alemannen de vlakke gebieden van Zwitserland. De Gallo-Romeinse stammen trokken zich terug in de bergen. Zo kwam de Duitse taal naar Zwitserland en kwam het Reto-Romaans in de Alpen terecht.
Het christendom vond zijn weg naar de Zwitserse regio's in de vierde eeuw. De eerste kerken werden gebouwd en de eerste bisdommen werden gesticht in Genève, Basel en Sion. Tot in de zevende eeuw behielden verschillende groepen Alemannen in het oostelijke deel van Zwitserland hun Germaanse godsdienst. Zij aanbaden goden als Wodan en Thor.
Het Romeinse Rijk was gevallen en Bourgondische koningen heersten over Zwitserland. De Franken verdreven hen. Onder de Carolingers werd het verdrag van Verdun gesloten. Bourgondië, Lotharingen en Alemanië behoorden vanaf dat moment tot het Heilige Roomse Rijk.
In de tiende eeuw taande de macht van de Carolingers. Saracenen en Magyaren plunderden de steden Basel en St. Gallen. Maar Otto I versloeg de Magyaren in 955 en integreerde de gebieden in zijn Heilige Roomse Rijk.
In de elfde eeuw stichtten de Zähringers de steden Bern, Thun, Murten en Fribourg. Toen in het begin van de dertiende eeuw de Zähringer dynastie eindigde wedijverden de Habsburgers met de Kyburgers om de gebieden. Uiteindelijk trokken de Habsburgers aan het langste eind.
In 1291 kwamen de eerder genoemde kantons Uri, Schwyz en Unterwalden in opstand tegen de Habsburgers. Verbonden in hun Zwitsers Eedgenootschap versloegen ze het Habsburger leger. In de eeuw die volgde, sloten Zürich en Bern zich aan bij de confederatie. In 1499 verkregen de Zwitsers hun onafhankelijke status ten opzichte van het Heilige Roomse Rijk.
De zestiende eeuw zag de al dan niet vrijwillige komst van de overige kantons. In deze eeuw werd tevens door Zwingli de reformatie in gang gezet. In 1531 kwam Zwingli om het leven in een reformatorische oorlog. Hierna werd het principe van vrije geloofskeuze ingevoerd. Hierdoor keerde ook het katholicisme weer terug.
In 1541 herleefde de reformatie onder leiding van Johannes Calvijn. Dit leidde in 1618 en 1619 tot de Synode van Dordrecht. Onder andere werd hierin de Dordtse Kerkorde aangenomen, die nog altijd de basis vormt voor de gereformeerde kerken.
In 1648, bij het Verdrag van Westfalen, verkreeg Zwitserland officieel de onafhankelijkheid van het Heilige Roomse Rijk, die het eigenlijk allang had verworven. Zwitserland werd definitief een bondsstaat.
De Franse Revolutie betrok Zwitserland bij de gevechten. De Fransen overspoelden hun buurland en in 1798 werd de Helvetische Republiek uitgeroepen. De kantons werden opgeheven, maar dit stuitte op enorm veel weerstand. Op het Congres van Wenen in 1815, herkreeg Zwitserland onafhankelijkheid.
De rust keerde slechts even terug. In 1847 brak er een oorlog uit tussen de protestante en katholieke kantons. De oorlog was echter binnen een maand gesust. Deze oorlog mag kort geduurd hebben, hij leidde er wel toe dat in 1848 een federale grondwet werd aangenomen waarin handel, wetgeving en defensie kwamen te liggen bij de federale regering, maar de meeste overige zaken autonoom door de kantons konden worden geregeld. De grondwet was een succes en vanaf die tijd floreerde de Zwitserse federale staat.
Tijdens de twee wereldoorlogen bleef Zwitserland vasthouden aan zijn neutraliteit. In de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers plannen om Zwitserland binnen te vallen, maar dit is nooit gebeurd.
In 2002 schaarde Zwitserland zich bij de Verenigde Naties. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie. In 2005 heeft Zwitserland wel het Schengen Akkoord ondertekend en de Dublin Conventie.
Zwitserland heeft zo'n 7,5 miljoen inwoners. Een vijfde deel van de bevolking is niet uit Zwitserland afkomstig. Belangrijke minderheden in Zwitserland zijn de Servokroaten, Albanezen en Turken.
De kantons van het Zwitsers plateau zijn het dichtstbevolkt. De meeste inwoners zijn hier protestant. In de Alpen wonen aanzienlijk minder Zwitsers. De economie draait hier voornamelijk op de agrarische sector. Het katholicisme is in dit gebied de meest voorkomende religie. Meer dan veertig procent van de bevolking is katholiek. Nagenoeg eenzelfde aantal Zwitsers is protestant. Andere religies die in Zwitserland onder de bevolking voorkomen zijn het boeddhisme, de islam en het jodendom.
Er zijn vier officiële talen. Voor meer dan zestig procent van de bevolking is Duits de moedertaal. Dit Duits wordt Zwitserduits genoemd en wijkt sterk af van het Hoogduits zoals dat in Duitsland onderwezen wordt. Twintig procent van de Zwitsers spreekt Frans, zes-en-een-half procent Italiaans en een half procent spreekt het Reto-Romaans. Deze laatste groep woont voornamelijk in een deel van het kanton Graubünden.
Het Zwitserse jodelen beoefent men met name in de bergstreken bij folkloristische evenementen. Hierbij maakt men soms gebruik van de alpenhoorn. Zwitsers staan bekend als ordelijke mensen. Netheid is in het land een groot goed.
Zwitserland is een democratische federale republiek. Het land is opgedeeld in 26 officiële kantons. Deze zijn voor een groot deel autonoom. Elk kanton heeft een eigen grondwet en een eigen rechtssysteem. Daarnaast is er ook op kantonsniveau een regering en parlement.
Het nationale Zwitsers parlement bestaat uit twee kamers. De Nationale Raad heeft tweehonderd leden. De verdeling is representatief naar het aantal inwoners per kanton. De tweede kamer is de Kantonsraad met zesenveertig leden. Ieder volledig kanton wordt door twee leden vertegenwoordigd in deze raad. De zes half-kantons hebben één vertegenwoordiger.
De regering van Zwitserland telt zeven ministers. De regering wordt de bondsraad genoemd. Het parlement kiest de bondsraad. De president van het land wordt voor een periode van één jaar gekozen door het parlement. Deze zit de bondsraad voor.
De Zwitserse economie is een van de meest kapitalistische in de wereld. De levensstandaard is over het algemeen hoog in Zwitserland. Belangrijke economische sectoren zijn onder andere het bankwezen, de chemische en farmaceutische industrie en de toerisme.
De financiële sector concentreert zich voornamelijk in Zürich, Genève en Lugano. In Basel zit vooral veel chemische, farmaceutische en biotechnologische industrie.
Zwitserland trekt in de zomer veel motorrijders en wandelaars. In de winter komen massa's wintersporters richting de Alpen.
In Zwitserland betaalt men met de Zwitserse frank.
Zwitserland ligt midden in Europa, omgeven door Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Italië. Het is een bergachtig land met een oppervlakte van 41.290 vierkante kilometer. Zwitserland is het Alpenland bij uitstek. Dit gebergte strekt zich uit over het zuiden en zuidoosten en beslaat de helft van het land. De hoogste berg is de Dofourspitze met 4634 meter. De bekendste berg is echter de Matterhorn. Deze is 4478 meter hoog. In het noordwesten ligt de Jura, een kleiner gebergte dat overloopt in Frankrijk. De bergen van de Jura lopen uit op het Zwitserse Mittelland. In het noorden vormt de rivier de Rijn grotendeels de natuurlijke grens met Duitsland. Bij Schaffhausen buldert de rivier via prachtige watervallen Duitsland binnen. Ook de Rhône en de Aare stromen door Zwitserland. Duitsland en Zwitserland delen het Meer van Constance, of de Bodensee in het Duits. Andere grote meren in Zwitserland zijn het Meer van Genève, het Meer van Neuchâtel en het Meer van Lucerne.
Behalve het Jura- en het Alpengebied, kunnen er nog twee landschapstypen onderscheiden worden in Zwitserland. Het eerdergenoemde Middelland ligt tussen de Jura en de Alpen. Het gebied loopt van het Meer van Genève door tot aan het Bodenmeer. Het is een hoogvlakte met heuvels die tussen vierhonderd en zeshonderd meter hoog zijn. Over de heuvels glooien weilanden en bossen. Het gebied beslaat ongeveer een derde van het land. De meeste Zwitsers wonen in dit deel. Grote steden als Zürich, Genève en Bern liggen in het Middelland. Noordwest-Zwitserland ligt boven de Jura en is slechts een tiende van de oppervlakte van het hele land. De bekende stad Basel ligt hier.
Het Zwitserse klimaat varieert behoorlijk tussen de verschillende gebieden. De zomers zijn over het algemeen warm met hier en daar wat regenbuien. In de winter ligt er sneeuw in de bergen. Het weer kan hier plots omslaan. In de lager gelegen gedeelten is het 's winters minder koud, maar wel bewolkter.
De föhn is een warme mediterraanse wind die zowel in de winter als in de zomer kan opsteken. In de herfst valt gewoonlijk de minste neerslag.
Het wegennet in Zwitserland is uitstekend. Ze zijn goed onderhouden en over het algemeen niet te druk. De bewegwijzering is ook zeer duidelijk. Op bijna alle snelwegen is men verplicht in het bezit te zijn van een geldig autobaanvignet. Daarnaast heft men voor bepaalde bergpassen apart tol. Op snelwegen mag men maximaal 120 km/u rijden. Binnen de bebouwde kom is 50 km/u de limiet en op provinciale wegen 80 km/u.
Reizen met de bus is een goede optie in Zwitserland. Zowel in de stad als tussen de steden en dorpen rijden frequent bussen.
Het spoorwegnetwerk is uitgebreid. Reizen per trein gaat snel en is zeer comfortabel. De treinen zijn schoon, rijden frequent en de tijdschema's zijn betrouwbaar.
Grote internationale vliegvelden zijn Zürich Airport en Genève Airport. Daarnaast hebben reizigers vanaf Basel Airport, Bern Airport en Lugano Airport eveneens de mogelijkheid om in en uit Zwitserland te vliegen. Het vliegveld van Basel heeft de bijzondere eigenschap zowel Zwitsers als Frans te zijn.
Bekende Zwitserse gerechten zijn rösti en raclette, of kaasfondue. Rösti is een gerecht dat zijn oorsprong heeft in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland. In het kanton Bern aten boeren dit als ontbijt. Het bestaat uit geraspte aardappelen die in een ronde koekvorm worden gebakken. Er kan spek, kaas, appel of ui aan toegevoegd worden. Vooral de Zwitserse kazen worden zeer smakelijk bevonden. Bekende kaassoorten zijn Emmental, Gruyère en Appenzeller. Zwitserse chocolade wordt al vanaf de achttiende eeuw vervaardigd.
In de valleien in het zuiden van Zwitserland is het klimaat gunstig voor wijnbouw. Vooral in het kanton en rond het Meer van Genève wordt veel wijn verbouwd. Daarnaast produceren onder andere de kantons Vaud, Neuchâtel en Bern wijnen. Zwitserse wijnen staan niet heel hoog aangeschreven. Voornamelijk in Zwitserland zelf drinkt men de wijnen.
In Zwitserland staat de tijd genoteerd op GMT/UTC+ 1. In de zomer zet men de klok vooruit naar GMT/UTC+ 2.
Hotels zijn er in Zwitserland te kust en te keur. Ook gasten met speciale wensen hebben de mogelijkheid te kiezen uit verschillende hotels. Zo staan sommige van de hotels goed te boek om hun prachtige, idyllische ligging. Weer andere zijn aantrekkelijk voor ouders met kinderen. Budget hotels en luxe hotels, een slaapplek in een hotelketen of een familiehotel, het is allemaal mogelijk.
Ook Bed&Breakfast is populair in Zwitserland. Het classificatiesysteem gaat hierbij, net als bij de hotels, aan de hand van sterren. Ook gastenkamers worden door particulieren regelmatig aangeboden. Op boerderijen kan men soms ook terecht voor overnachtingen.
In alle grote steden, zoals Basel, Bern en Zürich, maar ook in de bekende skioorden, vindt men jeugdherbergen. Er zijn bijna zestig hostels in Zwitserland. Sommige zijn gevestigd in mooie oude boerderijen, andere in moderne gebouwen. Op het platteland, in de bergen en in de steden kunnen reizigers altijd terecht in een van de hostels. Sommige kloosters bieden tevens slaapgelegenheid.
Zwitserse campings zijn vrijwel altijd goed verzorgd en hebben vaak een mooie ligging.
Voor meer informatie over Zwitserland raden wij u, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.